Ce ar fi făcut Gheorghe Funar dacă ar fi fost nevoit să oficieze căsătoria dintre două persoane de același sex?

Gheorghe Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, recunoscut pentru pozițiile sale tranșante în ceea ce privește identitatea românească, a afirmat că în cazul în care ar fi fost nevoit să oficieze căsătoria dintre două persoane de același sex, ar fi sunat la 112. În contextul Referendumului pentru Familie, care se va desfășura în 6-7 octombrie 2018, Funar a încurajat prezența la vot și s-a arătat încrezător în privința opțiunii românilor.

Prezent în cadrul emisiunii ”În Vizor”, de la postul de televiziune NCN, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a răspuns unei situații ipotetice și a declarat că nu ar fi oficiat o căsătorie între două persoane de același sex.

”Ați fost primarul municipiului Cluj-Napoca timp de trei mandate, doiseprezece ani.

Haideți să ne imaginăm o situație ipotetică. Cu siguranță, în calitate de primar, ați fost și Ofițerul stării civile, ați oficiat multe căsătorii. Ce ați fi făcut, dacă s-ar fi prezentat în fața dumneavoastră doi bărbați sau două femei, care ar fi solicitat să îi căsătoriți?”, a fost întrebarea pe care realizatorul emisiunii ”În Vizor”, Rareș Niculescu, i-a adresat-o fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar.

”Se prezentau degeaba. Eu fiind creștin și iubitor de oameni, aș fi sunat imediat la 112, aș fi solicitat să vină o Ambulanță, să vină să îi ducă la Psihiatrie prima dată și după aceea în alte părți, unde era necesar, ca să îi ajute pe acești oameni să se comporte normal.

Bunul Dumnezeu n-a lăsat pe pământ doi bărbați, nici două femei, pentru că omenirea nu s-ar mai fi înmulțit”, a conchis Gheorghe Funar.

De altfel, acesta consideră că Referendumul programat în octombrie va ”liniști” atât românii din țară, cât și pe cei din diasporă, iar problema căsătoriilor dintre persoanele de același sex va fi rezolvată în acest mod.   

 

Adauga comentariu