Cazul persoanelor slabe sau cum sa ne ingrasam

Da, exista si persoane care slabesc sau sunt slabe! Criteriile slabirii sunt mai vagi decat cele de obezitate. Cand spunem despre o persoana ca i se vad coastele, ca i s-au scofilcit obrajii, cand bratele si picioarele capata un aspect osos si descarnat, putem vorbi de slabire. Alura zvelta este armonioasa, agreabila privirii, dar slabirea accentuata este dizarmonioasa.

 

Cauzele slabirii sunt multiple: malnutritie in copilarie, acompaniata sau nu de rahitism, afectiuni intestinale sau hepatice care antreneaza o tulburare de asimilare a substantelor nutritive, absenta exercitiului fizic, lipsa poftei de mancare, depresie nervoasa, fara a uita vegetarismul, care nu este o metoda alimentara convenabila pentru un barbat, in afara de cazul cand are un ficat foarte bun si stie cum sa combine cerealele si legumele. Slabirea se instaleaza mai repede la temperamentele predispuse la aceasta (melancolic sau coleric).

 

Tratament naturist:
- Incepeti intotdeauna cu o drenare inainte de a lua in greutate, cu ajutorul a doua plante medicinale: “ maytenus ilicifolia” si “baccharis trimera”, care regleaza sistemul nervos digestiv, cicatrizeaza mucoasele inflamate ale stomacului si ale intestinului, regleaza greutatea si pofta de mancare, ajuta la drenarea hepatica.

 

- Adoptati un regim alimentar compatibil cu functiile dvs. digestive. Mancati putin, iar masa sa fie alcatuita din alimente usor digerabile; excludeti sosurile, prajelile sau alimentele semipreparate. Consumati proteine slabe. Nu trebuie sa va ingrasati pentru ca doriti sa mai luati in greutate si volum! Greutatea si formele trebuie sa vi le dezvoltati pe baza materiilor nobile: proteine, elemente constitutive ale muschilor. Nu beti apa in timpul mesei, ci cu o jumatate de ora inainte sau dupa 3 ore. Beti 1,5 l de apa pura pe zi. Suprimati cafeaua, ceaiul, ciocolata, tutunul, alcoolul, drogurile si medicamentele care nu va sunt indispensabile.

 

- Consumati produse alimentare complementare, minerale si oligoelemente pentru completarea eventualelor carente, organe si lapti de peste, polen.

 

- Exercitiile fizice sunt un element esential pentru dvs.; ele va vor dezvolta musculatura avand ca suport proteinele animale si vegetale pe care vi le luati prin alimente consumate. Exercitiile pentru musculatura vor trebui sa fie urmarite de un profesor calificat si vor trebui sa se desfasoare intr-un ritm progresiv. Dupa trei luni veti constata o transformare in bine a siluetei. Perseverati si invatati sa va construiti o musculature armonioasa si sa aveti o alimentatie echilibrata. Totul este posibil pentru cei care vor sa reuseasca. Amintiti-va de Johnny Weissmuller, paralizat in urma unei poliomelite si condamnat la scaunul cu rotile, care, numai prin forta eforturilor depuse si a curajului sau, a devenit campion olimpic la natatie.

 

- Schimbati-va viziunea asupra propriei persoane: vedeti-va asa cum ati dori sa fiti: musculos, armonios si seducator.

Adauga comentariu