În cazul Mardare, verdictul Jandarmeriei Române este că jandarmii clujeni au acționat corect

Se verifică unii pe alții și își dau dreptate reciproc.  O comisie din cadrul Jandarmeriei Române a verificat modul în care au acționat jandarmii clujeni când au bruscat-o pe actrița Oana Mardare, în timpul unui miting anti-homosexualitate. Membrii comisiei spun că incidentul a fost gestionat... corect.

„Jandarmeria Română a acționat cu respectarea cadrului legal, fără depășirea atribuțiilor conferite de lege”, transmite sec  Jandarmeria Română, într-un răspuns către NCN, după 22 de zile de la solicitare. 

Comisia Jandarmeriei nu a găsit nimic în neregulă nici când jandarmii erau efectiv ajutați să o imobilizeze pe femeie, de către Svajczer Csaba,  președintele unei organizații para-militare, fără nici o atribuție legală în asigurarea ordinii publice. 

„Cu privire la acțiunea membrului Asociației O.G.V.P.P. F.A (Svajczer Csaba - n.r.) nu au fost identificate elemente care să conducă la existența unei suspiciuni rezonabile privind săvârșirea unei fapte de natură a conduce la luarea unor măsuri de către jandarmi în acest sens. În situația în care numita Oana Mardare se consideră lezată în orice fel, are posibilitatea legală de a formula plângere penală prealabilă împotriva acestuia”, se mai arată în răspunsul Jandarmeriei. 

În urmă cu aproximativ o lună, actrița Oana Mardare a fost bruscată și ridicată cu forța de jandarmii din Piața Avram Iancu din Cluj. Aceasta, după ce actrița a  întrerupt discursul unui membru al Organizației Noua Dreaptă. Incidentul a avut loc în timpul unui miting anti-homosexualitate. Opinia publică a blamat atunci atitudinea jandarmilor, iar procurorii militari din Cluj analizează acum incidentul.


Adauga comentariu