Cazul elevului urecheat de profesorul de franceza, preluat de Centrul de Interventie pentru Copilul Abuzat

Cazul elevului de clasa a doua, agresat fizic de profesorul de franceza de la Scoala “Octavian Goga”, a fost preluat de specialistii Centrului Judetean de Interventie pentru Copilul Abuzat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj. Institutia a cerut organelor competente sa realizeze o ancheta si a solicitat scolii ca minorul sa fie consiliat psihologic.

Elevul de clasa a doua, care a ajuns la Urgente dupa ce  fost “urecheat” de un profesor de franceza de la Scoala "Octavian Goga" din Cluj-Napoca, este atat de marcat de incident incat sta inchis in sala de clasa, in timpul pauzelor. Desi a trecut o luna de la incident, copilului ii este in continuare frica de cel care l-a apostrofat pentru un gest pueril, acela de a arunca, din joaca, o bucata de corn in aer, in timpul recreatiei. Mama elevului a cerut o ancheta Directiei de Protectie a Copilului.

Potrivit conducerii DGASPC Cluj, “s-au realizat demersuri in scris catre conducerea unitatii de invatamant, catre Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si catre Politia municipiului Cluj-Napoca, sectia IV, pentru desfasurarea de cercetari, conform competentelor fiecarei institutii”.

“Copilul urmeaza a fi evaluat psihologic de psiholgul scolar si, cu acordul mamei, va putea beneficia de un program de consiliere psihologica la sediul institutiei noastre. Situatia copilului va fi monitorizata prin mentinerea legaturii cu reprezentantul legal, cu psihologul scolar si cu conducerea unitatii de invatamant.

Subliniem faptul ca in conformitate cu art. 52, alin. (2) din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, in cadrul procesului instructiv-educativ, copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de catre cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si cel administrativ si de a fi informat asupra drepturilor sale, precum si asupra modalitatilor de exercitare a acestora.Pedepsele corporale sau alte tratamente degradante in cadrul procesului instructiv-educativ sunt interzise”, arata DGASPC Cluj.

Reamintim ca Dragos, un elev de clasa a doua de la Scoala “Octavian Goga”, a ajuns la Urgente dupa ce profesorul de franceza, Ionut Pitoiu, l-a urecheat in timpul recreatiei. Ionut Pitoiu este profesor de Limba Franceza la Scoala Generala "Octavian Goga" din Cluj-Napoca, din Manastur. Are 27 de ani, este in al treilea an in care preda elevilor, insa a reusit sa-si faca deja un renume negativ in randul elevilor si al profesorilor. Pentru acest incident, dascalul s-a ales cu o penalizare de 15% din salariul aferent unei perioade de cinci luni.

 

Adauga comentariu