Cazul balconului fisurat de pe Horea: proprietarii raspund in caz de o nenorocire, sustine primaria

Chiar daca in urma cu aproape un an au declarat ca au demarat o actiune de renovare a cladirii de pe strada Horea nr. 6 si au cerut autorizatie, oficialii Bisericii Reformate vor raspunde, alaturi de ceilalti proprietar ai cladirii in caz ca se intampla o nenorocire, au precizat astazi reprezentantii municipalitatii. Momentan, oamenii bisericii sunt plecat in concediu.

Cladirea de pe strada Horea este cea care gazduieste Irish & Music Pub si are doua balcoane in stare avansata de degradare. Unul dintre cele, cel aflat chiar deasupra intrarii in local, are o fisura enorma care pare sa se adanceasca de la o zi la alta. Trotuarul se afla in drum spre gara, spre Facultatea de Litere si mai are inca doua localuri aproapre: pizzeria Gente si restaurantul Marty. Au fost facute plangeri, exista si o sesizare la primarie, insa, deocamdata, fara raspuns. Presedintele Asociatiei de Proprietari ai cladirii a declarat ieri pentru Ziar de Cluj ca locatarii sunt oameni in varsta, fara venituri si ca asteapta implicarea financiara a Eparhiei Reformate, detinatoare a 60% din cladire.

La telefonul eparhiei raspunde doar o doamna in varsta, care se recomanda a fi portareasa.

“Nu mai e nimeni la noi acum, sunt toti in concediu, abia in 24 septembrie se intorc”, a spus ea.

Oficialii bisericii nu au raspuns nici la numerele de telefon mobile.

“Exista un plan de renovare in curs. Am depus cerere pentru autorizare a lucrarilor de renovare. Mai avem o asemenea cladire pe Bulevardul 21 Decembrie, la nr. 37. Avem in plan si colaborarea cu primaria pentru refatadizare”, declara Gal Sandor, cancelarul consiliului directoral al Eparhiei, pentru un articol din 16 octombrie 2013, precizand ca nu stie exact cand ar putea incepe lucrarile.

Oficialii municipalitatii sustin ca proprietarii sunt vinovati daca se intampla ceva.

“Faptul ca au depus candva o cerere nu ii scuteste de responsabilitate. Proprietarii unei cladiri au obligatia sa o intretina si sa aiba grija sa nu puna in pericol siguranta si viata cuiva. Chiar si daca ai un teren, legea te oblige sa il imprejmuiesti si sa veghezi la ce se intampla acolo. Chiar daca nu au bani de renovare, ar trebui macar sa securizeze zona” a precizat oana Buzatu, purtator de cuvant al Primariei Municipiului Cluj-Napoca.

Adauga comentariu