Caz INCREDIBIL în Cluj - Timp de ZECE ANI, două fete au fost bătute, tăiate pe față și închise într-un beci de propriii bunici. Bonus: erau trimise și la cerșit

UPDATE: Detalii șocante ies la iveală în cazul minorelor exploatate pentru cerșetorie. Astfel, tânăra de 17 ani și minora de 12 au fost exploatate vreme de 10 ani, din 2009 până în prezent. 

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, inculpata R.L., profitând de imposibilitatea victimelor de a-și exprima voința, prin constrângere și abuz de autoritate, a obligat minorele să practice cerșetoria, în beneficul său și al familiei sale, în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj-Napoca, situat în apropierea locuinței sale”, precizează DIICOT Cluj.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la D.G.A.S.P.C. Cluj, s-a stabilit faptul că minorele s-au aflat în atenția acestei instituții încă din anul 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi și de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerșit.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că minorele erau agresate fizic de către cei doi bunici, arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau din cerșit sume cuprinse între 400 și 800 de lei zilnic”, notează sursa citată.

sursa: diicot.ro

La data de 29.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat o percheziție domiciliară, cu ocazia căreia la locuința inculpatei au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 telefoane mobile, suma de 1950 euro şi mai multe înscrisuri.

În cauză cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

La data de 30.08.2019 Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatei R.L. pentru o perioadă de 30 de zile.

---- Știrea Inițială -----------

O femeie din Cluj este bănuită că și-ar fi exploatat nepoatele, de 12 și 17 ani, prin obligarea la practicarea cerșetoriei. De asemenea, nora acesteia, o femeie de 29 de ani, cu capacitatea de a munci, este bănuită că ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, folosind în acest scop prezența a 2 minori de 3 şi 9 ani.

Recent, în 29 august, polițiștii de combatere a criminalității organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.–S.T. Cluj, au efectuat o percheziție domiciliară în Cluj-Napoca, la locuința a două persoane bănuite de trafic de minori în formă agravată și în formă continuată și folosirea unui minor în scop de cerșetorie în formă continuată, anunță poliția română. 

În urma acestei activități, au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 3 telefoane mobile, 1950 de euro şi mai multe înscrisuri.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, o femeie de 53 de ani, din Cluj-Napoca, le-ar fi recrutat și le-ar fi adăpostit pe nepoatele sale, de 17 şi 12 ani – în prezent, la adresa ei de domiciliu, în scopul exploatării acestora.

Aceasta ar fi profitat de imposibilitatea lor de a se apăra sau de a-și exprima voința și ar fi abuzat de poziția sa de încredere față de minore. Astfel, le-ar fi obligat să cerșească pe raza municipiului Cluj-Napoca în beneficiul său și al familiei sale.

De asemenea, în cursul anului 2018, nora femeii, o femeie de 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, ar fi cerut ajutor material și ar folosit în acest scop prezența a doi minori de 3 şi 9 ani.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 29 august 2019, față de femeia în vârstă de 53 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj și al Grupării de Jandarmi Mobile ,,Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

 

 

 

sursa foto: politiaromana.ro

Adauga comentariu