În căutarea CORONAVIRUSULUI UCIGAȘ. Detalii din culisele intervenției de pe Aeroportul din Cluj

Coronavirusul ucigaș ajuns pe Aeroportul din Cluj pare să fi luat autoritățile clujene pe nepregătite: o Ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj a fost prima care a intervenit pe teritoriul Aeroportului din Cluj după ce au fost raportate suspiciuni în privința unei stewardese care ar fi intrat în contact cu persoane infectate cu virusul din Wuhan. După prima ambulanță sosită, la fața locului au ajuns și două autospeciale, pregătite pentru asemenea situații, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. ISU Cluj a trimis două echipaje pentru intervenție. Între timp, nimeni din aeronava staționată la sol nu a putut debarca. Ne întrebăm cum rămâne cu ceilalți pasageri din aeronavă: cine este de fapt izolat și de ce? Cum a fost izolată stewardesa cu suspiciuni de coronavirus de ceilalți membri ai echipajului, dar și de pasageri?

Contactat de către Ziar de Cluj, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a ținut să observe că responsabilitatea intervenției în acest caz revine Direcției de Sănătate Publică Cluj, singura instituție abilitată să se ocupe de caz, dar care ezită încă să ofere informații publice în aces sens.

ISU Cluj a confirmat intervenția de la Aeroport, dar ținând cont de gravitatea situației, orice alte informații sunt deocamdată strict interzise. 

Este ușor să vă dați seama că toate aceste structuri sunt acum pe urechi, din păcate colaborarea dintre acestea, care străbate până în spațiul public, lasă încă o dată de dorit. 

Românca cu o presupusă infecție de coronavirus ar fi revenit pe Aeroportul din Cluj direct din Varșovia, după ce s-ar fi aflat într-o zonă contaminată. 

Evident, aceste suspiciuni pot fi confirmate ulterior sau infirmate. Măsurile de protecție trebuie să fie însă draconice. Chiar și așa, chiar și dacă cei suspecți vor fi izolați, e bine să ne întrebăm dacă specialiștii noștri în domeniu pot oferi un tratament pentru coronavirus în condițiile în care acesta este doar experimental în prezent?!

Singura măsură, de care se împiedică autoritățile clujene, se referă deocamdată la izolarea suspecților. Și cam atât. 

Conform celor mai recente declarații ale ministrului Sănătății, Victor Costache, pacienții cu suspiciuni de infecție cu virusul ucigaș vor fi preluați și internați (la izolator?), în unitățile medicale desemnate să preia aceste cazuri, adică spitalele de boli infecțioase.  

CITEȘTE ȘIAeronavă țintuită la sol pe Aeroportul din Cluj, după ce o stewardesă ar fi intrat în contact cu persoane infectate cu ucigașul coronavirus

CLUJUL ESTE ÎN ALERTĂ după ce o aeronavă a fost țintuită la sol pe Aeroportul clujean din cauza suspiciunilor de coronavirus. Cazul vizează o stewardesă ce ar fi intrat în contact cu câțiva colegi din cadrul companiei aeriene LOT, care se află în carantină tocmai din cauza virusului ucigaș din Wuhan.

Adauga comentariu