Câți PSD-iști, atâtea păreri

Forfotă, șopteli și bună-dispoziție. Așa poate fi caracterizată plecarea de azi-dimineață a susținătorilor și membrilor PSD, spre marele miting din București. Nu au părut deranjați nici de faptul că s-au trezit cu noaptea în cap, nici că erau în lumina reflectoarelor. Ba chiar, am putea spune că le-a plăcut atenția care le-a fost acordată, asta cel puțin până ce organizatorii grupului restrâns de PSD-iști le-au dat ordin să nu mai vorbească cu presa.

Câțiva dintre ei, însă, au reușit să vorbească puțin și să aflăm de fapt de ce merg la miting. Unii, mari susținători ai lui Dragnea, vor să își îndeplinească o dorință, aceea de a-l vedea în sfârșit pe Liviu Dragnea. Alții, mai cu temele făcute, s-au arătat revoltați de direcția în care România a luat-o. Cu toate acestea, fără excepție, toți cei prezenți azi la Sala Sporturilor s-au arătat suținători trup și suflet partidului pe care îl susțin și din care fac parte.

Două doamne, una dintre ele mai novice, o simplă susținătoare, cealaltă membră veche de partid, au povestit de ce merg la miting și cum s-au pregătit pentru lungul drum din Cluj spre București.

”Cred că nu de aceea am luptat la Revoluție și mulți dintre tineri au murit, ca să desfacă securitatea la Ceaușescu sau securitatea politică, ca să avem alta, să instaurăm alta. Așa credem noi că e bine să facem [nr. să meargă la protest]. Nu mergem pentru Liviu Dragnea, mergem că așa simțim noi să facem.”, a declarat membra veche de partid, întrebată de ce merge la miting.

 

Colega sa, mai tăcută, s-a arătat în schimb mai preocupată de apariția lui Liviu Dragnea.

 

”Eu vreau neapărat să îl văd, pentru că eu așa am înțeles și știu că este cel mai bun om, și el și Tăriceanu și sunt buni conducătorii de partide. Eu nu o să mă duc din partidul ăsta.”, a povestit aceasta, entuziasmată.

 

De pregătit, s-au pregătit minuțios pentru drum. Chiar dac zvonurile spun că membrii și simpatizanții vor primi o masă caldă și apă la discreție, cele doamne au ales să fie precaute.

”Apă, mâncare și stegulețe, atât și multă voie bună și multă încredere că va fi bine.”, a declarat una dintre doamne.

Unii sunt mai sus-puși, alții mai puțin, unii au relații și ajutoare, alții trebuie să se descurce cum pot. A demonstrat-o membra veche de partid care și-a completat colega în legătură cu stegulețele.

 

”Eu încă nu am primit stegulețe că sunt membră de partid veche și mie oricine îmi dă, prietenii mei dacă nu am.”, a povestit aceasta.

 

Membrii și simpatizanții PSD vor ajunge în București peste câteva ore când, așa cum organizarea o cere, vor fi ghidați spre Piața Victoriei unde se preconizează că vor fi strânși câteva sute de mii de oameni, lucru pe care chiar Președintele partidului Liviu Dragnea, l-a promis.

 

Adauga comentariu