Câți bani dă Primăria pentru spitale, anul acesta. Institutul de Transplant Renal, singura unitate sanitară care primește bani pentru funcționare

Anul acesta, 1,5 milioane euro vor fi alocați din bugetul local pentru spitale. Cea mai mare sumă va merge către Spitalul Județean. Deși majoritatea unităților sanitare au solicitat mult mai mulți bani, vor primi sume care nu acoperă nevoile.

Cea mai mare sumă, 2,7 milioane lei, o primește Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Banii vor fi folosiți pentru 12 clinici și secții din cadrul spitalului (lucrări de modernizare și reparații și achiziție de aparatură).

Institutul de Transplant Renal este singurul spital care a solicitat bani pentru funcționare. Situația la această unitate sanitară este una foarte dificilă. Anul trecut, deputatul Emanuel Ungureanu semnala că se află în prag de faliment din cauza managementului defectuos din perioada când institutul a fost condus de Mihai Lucan. Institutul de Transplant Renal a acumulat datorii la furnizori de 1,7 milioane lei în perioada 2013-2014.

Pentru Institutul Inimii se alocă 500.000 lei de la bugetul local. Banii au fost solicitați pentru reamenajare – reparații curente ambulator, spitalizare de zi, corp B. Conducerea spitalului a mai cerut bani și pentru dotarea blocului alimentar și igienizarea acestuia și pentru dotarea cu aparatură medicală, dar nu a fost alocat niciun leu în acest sens.

Pentru SMURD vor fi alocați 300.000 lei pentru asigurarea necesarului de combustibil, reparații și întreținere pentru autospeciale și aparatura din dotarea acestora.

Primăria alocă bani și pentru Spitalul Militar. Este vorba despre 350.000 lei, bani care vor fi utilizați pentru cumpărarea unui ecograf și a unei mese de operație. Conducerea unității sanitare a mai cerut bani și pentru alte aparate medicale, dar nu a fost aprobată finanțarea și pentru acestea.
Spitalul CFR primește 400.000 lei pentru o instalație radiologică digitală.

Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie primește 350.000 lei pentru cumpărarea și montarea unui lift.

Pentru Spitalul de Copii se alocă din bugetul local 650.000 lei, bani care vor fi folosiți pentru o trusă endoscopică de uz pediatric și pentru un digitizor. Spitalul a mai solicitat bani și pentru reparație capitală montare instalații de detectare semnalizare și avertizare incendiu Pediatrie II.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase primește 350.000 lei pentru modernizarea cabinetelor din baza de tratament a ambulatorului și pentru dotarea laboratorului de radiologie și imagistică.

Pentru Spitalul Clinic de Recuperare se dau din bugetul local 250.000 lei, bani care vor fi folosiți pentru o platformă computerizată pentru recuperare medicală.

400.000 lei primește Institutul Oncologic pentru un sterilizator. Spitalul a mai solicitat bani și pentru un sistem complex  de monitorizare și gestionare stare grup electrogen.

Alocările de fonduri pentru spitale vor fi dezbătute în ședința de Consiliu Local de joi, 29 martie.

Comentarii

mct

27.03.2018 16:26
din peste 200 milioane euro, bugetul Clujului......in mod clar si evident, Boc e cu mult sub toapa de Firea, care e cu mult sub nivelul minim aceptat! Bine ca avem oras european de 5 stele in care oamenii se pisa pe unde apuca, transport subventionat pt toti plasarii si vanatorii de cartofi cu 2 bani mai ieftini! Rusine sa-ti fie Bocule! esti un analfabet! Eu propun sa se demoleze toate spitalele din Cluj si bolnavii care scapa, sa stea acasa sa se trateze in curatenie si igiena! Macar asa scapa de problema asta!

Adauga comentariu