Cățelușă cu malformații grave, operată de o echipă de medici din Cluj. A fost botezată Chance și deja e adoptată - FOTO

O cățelușă, care avea grave malformații la nivelul picioarelor, a fost operată de o echipă de medici de la USAMV Cluj-Napoca și acum, după mai bine de 2 luni de la prima operație, mai are un pas până la o nouă viață. Cățelușa a fost botezată Chance și acum este în proces de recuperare. Din spitalul USAMV va merge direct la noua sa casă, deoarece o domană, care a aflat de ea, a decis să o adopte.

"Chance a fost găsită în luna noiembrie la o fermă în zona Sibiului. Am adus-o la Universitate abia în primăvară. A fost găsită gestantă în stadiu destul de avansat. A fost lăsată să fete și să înțarce puiuții, după care am adus-o. Prima intervenție a fost făcută în prima parte a lunii februarie, cu ajutorul doctorului Josh Millgram , a doua intervenție s-a făcut săptămâna trecută, vineri. Totul a decurs foarte bine, este în perioada de recuperare, va mai sta internată încă 3 săptămâni, ca să ne asigurăm că membrele îi sunt stabile. Probabil va mai ave nevoie de câteva ședințe de fizioterapie, dar totul decurge bine, iar noi ne bucurăm că am putut ajuta să aibă șansa la o viață mai bună. Am și sterilizat-o, ca să nu mai avem porbleme pe partea aceasta.", a spus drd. Sidonia Bogdan, medicul care se ocupă de Chance

 
Costurile intervențiilor, materialelor necesare, dar și ale recuperării post-operatorii, spitalizării și ale altor proceduri s-au ridicat la aproximativ 1.500 de euro. O parte din sumă a fost suportată de Asociația ”Arca lui Noe”, iar diferența a fost acoperită prin generozitatea echipei medicale de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV, care a efectuat operațiile și toate procedurile necesare. 

 

 

SURSA FOTO: USAMV CLUJ-NAPOCA

 

 

 

Comentarii

calin

15.04.2018 14:06

Baaaaaaaa, Ștromeleagă de comentac, unicul avortat de care nu i-a părut nimănui rău ești chiar tu! cu Băăăăăăă, să te adresezi mă-tii, Tomoiagă! (dacă acesta ți-a fi fiind numele) 

Adauga comentariu