CATEGORIA PASĂREA MĂLAI VISEAZĂ: Ovidiu Cîmpean, în cărți pentru a prelua șefia Prefecturii Cluj

Ovidiu Cîmpean, ex-candidatul la Camera Deputaților din partea PNL Cluj, director de dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca, se află în topul listei de propuneri ale liberalilor clujeni în varianta în care actualul prefect Mircea Abrudean va avansa într-o funcție în Secretariatul General al Guvernului.

Contactat telefonic, Cîmpean susține că în cazul în care se va propune ca el să ocupe funcția de prefect nu respinge responsabilitatea. 

„Cu siguranță voi accepta”, susține Cîmpean. 

Cu toate acestea, până acolo există două etape: cea în care se stableștie viitorul profesional al lui Mircea Abrudean și cea în care se împart prefecturile în funcție de rezultatele electorale de la alegerile parlamentare. Practic, în acest moment există șanse ca viitorul prefect să nu vină prin propunerea Partidului Național Liberal (cu varianta principală: Ovidiu Cîmpean), ci de la UDMR, care negociază la sânge șefia Prefecturilor din județele în care există un procent important din votanții maghiar, precum Clujul. 

La jumătatea lunii ianuarie, liderii PNL, USR PLUS și UDMR au decis să amâne o decizie după ce nu s-au înțeles pe împărțirea funcțiilor.

Potrivit algoritmului stabilit la negocierile pentru formarea guvernului, PNL ar urma să numească prefecți în 23 de județe, USR PLUS în 14 și UDMR în 5 județe. De asemenea, PNL va avea 47 de subprefecți, USR PLUS -28 și UDMR - 10.

Blocajul în coaliție constă în neînțelegeri pe împărțirea județelor care ar urma să revină fiecărui partid unde să își numească prefecții. Încă de la discuțiile de săptămâna trecută PNL și USR PLUS au revendicat județele importante.

Ludovic Orban a venit la negocieri cu varianta ca PNL să își numească prefecți în județele în care au și funcția de președinte de Consiliu Județean, pentru o bună colaborare la nivelul județului.

USR PLUS nu a fost de acord cu propunerea PNL și a susținut o variantă de împărțire printr-un sistem de tragere, prin care PNL alege primul, urmat de USR PLUS și UDMR, după care, de la a doua tragere, PNL alege câte 2 prefecți, iar USR PLUS și UDMR câte unul.

UDMR cere să primescă prefecți în alte județe decât în cele pe care le controlează prin președinții de CJ și primari.

Adauga comentariu