Câte milioane de dolari au făcut profit Softvision anul trecut. Creștere spectaculoasă după preluarea de către americanii Cognizant Technology

Softvision, considerată cea mai puternică firmă de IT din Cluj-Napoca și una dintre cele mai importante companii de servicii software, consultanță și soluții operaționale din țară, a raportat o creștere spectaculoasă după preluarea, în 2018, de către Cognizant Technology, unul dintre cei mai mari jucători la nivel global. Valoarea tranzacției a fost de 550 milioane dolari. Odată cu preluarea de către americani, compania și-a schimbat denumirea în Cognizant Softvision.

Ceea ce se anunța, în urmă cu doi ani, o dezvoltare globală a Softvision, la un nivel fără precedent, s-a concretizat recent în raportările pe anul trecut ale companiei fondate în Cluj, în 1998. În ultimii ani, Softvision a crescut constant, dar cel mai important salt s-a înregistrat după preluarea de către gigantul american. Dacă în anul 2018, Softvision a avut o cifră de afaceri de 57,8 milioane de dolari, anul trecut a crescut la aproape 84 milioane de dolari. Profitul declarat în 2018 de compania din Cluj a fost de aproximativ 4,4 milioane de dolari, iar anul trecut a „săltat” la aproape 6,3 milioane de dolari.

La capitolul resurse umane, Softvision și-a majorat numărul mediu de angajați cu peste 300. Dacă în 2018 avea un număr mediu de 1295 de angajați, anul trecut a ajuns la 1613 angajați, care profesează în centrele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. În urmă cu o lună, Andres Angelani, CEO-ul companiei declara că „am avut un 2019 de succes în ceea ce privește atragerea de talente și vom continua să ne extindem echipa în funcție de nevoile business-ului”.

Este interesant și modul în care Softvision Cognizant se raportează la comunitate. De exemplu, în perioada pandemiei, conpania din Cluj a donat 73.000 dolari Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, bani destinați achiziționării de măști și kit-uri de testare pentru diagnosticarea infectării cu COVID-19.

Așadar, Softvision într-adevăr a făcut un pas spectaculos așa cum a anunțat, acum doi ani, Laurențiu Russo, fondatorul companiei clujene.

“Este un pas spectaculos în istoria Softvision, istorie ce a început în urmă cu 20 de ani în Cluj-Napoca, România. Traseul nostru va continua să fie abrupt ascendent şi în acest rol de vârf de lance al Cognizant Digital Business. Succesul nostru este bazat în totalitate pe expertiza de neegalat a inginerilor noştri de software din România, iar acum Cognizant ne va aduce scala globală de care aveam nevoie. Vom continua să oferim soluţii software de ultimă generaţie pentru marile branduri ale lumii”, spunea Laurenţiu Russo, fondatorul Softvision, la momentul preluării de către americani.

Înainte să înființeze Softvision, Laurenţiu Russo a muncit în SUA pentru AMD și HP. El are și afaceri imobiliare în România, unul dintre business-urile sale fiind hotelul Double Tree by Hilton din Cluj-Napoca.

sursa foto: cognizantsoftvision.com

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu