Catch a Smile Day, ziua in care baietii de la Beard Brothers ne indeamna sa ne aducem aminte de bucuria unui zambet sincer

O floare, un mesaj special care iti spune ca “esti frumoasa” sau “sunteti un cuplu de invidiat”, un balon primit pe strada de la un necunoscut, vorbe de bine auzite fara sa le astepti, intr-o zi in care ai uitat sa pasesti plin de incredere pe strazile aglomerate. Sau poate un sandwich intr-o zi in care ai muncit prea mult si ai sarit peste masa de pranz, o acadea primita din senin, intinsa de o persoana care nu iti cere nimic in schimb decat sa-ti ridici capul din pamant si sa-ti inseninezi privirea. Pe tine ce te face sa zambesti?

Pentru al doilea an consecutiv, baietii de la Beard Brothers isi propun sa faca mii de oameni sa uite, cel putin pentru cateva clipe, de grijile ori problemele cotidiene, sa-si dea jos haina poverii si sa o imbrace pe cea a veseliei. Sa zambeasca sincer si sa isi aduca aminte ca sunt infinit mai frumosi cand fac asta. Catch a Smile Day, eveniment ce va avea loc pe data de 7 august, se afla anul acesta la a doua editie. Campania barbosilor are scopul de a ridica cat mai multi umeri ingreunati de ganduri, de a insenina cat mai multe fete posomorate, de a strange cat mai multe zambete, de a scoate la iveala omul bun din noi.

Cu acest scop in minte de la bun inceput, am inceput sa primim multa atentie si ajutor din mai multe zone din tara si strainatate, parca demonstrand astfel intuitiv dorinta fiecaruia de a face bine”, spune Cornel Hoza, presedintele Beard Brothers.

La prima editie, cea de anul trecut, la evenimentul organizat de barbosi au luat parte oameni din Campia Turzii, Iasi, Bucuresti, Bacau, Satu Mare, Reghin, Fagaras, Dej, Gatati, Cluj - Napoca, si Vama – Veche. Dar campaniei lor s-au alaturat si oameni din Thessaloniki - Grecia, Wroclaw - Polonia, St. Petersburg - Rusia, Bonn si Berlin – Germania si Budapesta – Ungaria. Adica 11 orase din Romania si 6 din intreaga lume au raspandit o idee nascuta in capitala Ardealului. In 2014 au fost daruite peste 500 de sandwich-uri si 500 de baloane, peste 250 de flori, 400 de carti de colorat si foarte multe acadele.

Planurile lor pentru anul acesta sunt, insa, mult mai mari. In august, barbosii isi doresc sa traverseze oceanul, cel putin la nivel de zambet. In Statele Unite ale Americii, trei orase vor sarbatori, pe data de 7 august, Catch a Smile Day. Lor li se alatura alte 40 de orase din Romania si 15 din Europa trei din state. Echipele din fiecare oras vor fi coordonate, insa, din Cluj-Napoca, orasul unde a luat nastere, probabil, cel mai altruist eveniment al anului. Asta pentru ca  baloanele, florile, bomboanele si sandwich-urile ce sunt daruite alaturi de un zambet cald sunt cumparate, in marea lor majoritate, din banii tinerilor barbosi.

Lucrurile se cumpara din banii personali, in mare parte. Cautam, insa, sponsori care sa se alature cauzei noastre, sa ne ajute sa strangem cat mai multe zambete sincere”, mai spune presedintele Beard Brothers.

Iar pentru ca gestul lor a devenit cunoscut in intreaga tara dupa doar o editie, Cristian Hrubaru, baietii din trupa Grimus, Dan Costea, solistul dtrupei Coma, baietii de la Les Elephantes Bizzares, Silviu Pasca si Gojira, adica barbosi cu greutate din Romania, sunt ambasadori Catch a Smile Day in 2015.

“Invitam cat mai multi oameni sa ia parte la campania noastra. Gestul nostru e cat se poate de simplu: iesim pe strada si oferim lucruri modeste: un balon, o acadea, o floare. Toate astea, ca sa prindem un zambet”, mai spune Cornel Hoza.

In data de 7 august, Piata Unirii se va transforma, pentru aproape 6 ore, intr-un loc al veseliei, dar echipe mobile ale grupului vor fi prezente pe toate arterele importante ale Clujului. Iar pentru ca au nevoie de oameni care sa ii ajute sa raspandeasca bucuria, baietii de laBeard Brothers sunt in cautare de voluntari din Cluj-Napoca si din intreaga tara. Cei care vor sa le intinda o mana de ajutor se pot inscrie pe pagina de Facebook a Beard Brothers.

Adauga comentariu