Cătăniciu și Nicoară tac ca peștii în apă. Schimbările din partid și de la Guvernare i-au lăsat muți sau se tem să nu zboare din partid dacă spun ceva greșit?

Cutremurul din ALDE și ruperea prieteniei PSD – ALDE i-a lăsat muți pe reprezentanții ALDE Cluj din Camera Deputaților și Senat. Deputatul Steluța Cătăniciu și senatorul Marius Nicoară tac ca peștele în apă, nu au nicio părere despre mișcările din partid și din Guvern.

Deputatul Steluța Cătăniciu este imună la orice apel telefonic sau mesaj din partea jurnaliștilor Ziar de Cluj. Nu comentează nimic, nu răspunde niciunui apel telefonic. Pentru doamna deputat ALDE nu există noțiunea de comunicare, deși a fost trimisă în Parlament cu ajutorul voturilor alegătorilor și este plătită tot din banii lor. Să înțelegem că nu o interesează nimic din ceea ce se întâmplă în partid și la guvernare? Sau că se teme să nu scoată un porumbel pe gură și să fie pedepsită de „Tăricel”?

Marius Nicoară comunică, însă degeaba. Ceea ce transmite este un sec „nu comentez” sau „mă voi supune deciziei partidului”. Această carte a noncomunicării a jucat-o Nicoară astăzi când a fost întrebat de reporterul Ziar de Cluj ce părere are despre excluderile recente din ALDE, dar și despre un posibil vot în cazul în care Viorica Dăncilă va merge în Parlament pentru asumare. Teama de a nu pierde locul călduț din Senat sau teama de nu fi zburat din partid să fie motivele acestei lipse de comunicare?

“Nu am ce să comentez pe tema excluderilor pentru că ele sunt în baza statutului și a hotărârilor conducerii mari a partidului, deci aici nu ai ce să comentezi. Vis a vis de vot, nu știu ce să spun pentru că e o decizie pe care o va lua grupul și nu pe care, în mod cert, o voi respecta”, a declarat Marius Nicoară.

Vă reamintim că vineri, 13 septembrie, a avut loc o ședință informală a liderilor ALDE, care s-a transformat într-o ședință a Biroului Politic Executiv. Tăriceanu a decis atunci să îi excludă pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă. Cei patru au fost excluși pentru că au acceptat ofertele politice făcute de PSD. Niciunul dintre cei excluși nu a fost prezent la ședință.

Adauga comentariu