Cătălin Croitoriu și-a primit rețeta pentru a ajunge subprefect. Puișorul de partid se face funcționar public ca să îl poată numi PSD în executivul Prefecturii

Greu și cu numirile politice. Cătălin Croitoru, fotograful-puișor al PSD Cluj, trebuie să facă sacrificii financiare și le face. Mai nou, din funcția de Director al Instituției Prefectului, Cătălin Croitoru și-a depus dosarul pentru a participa la un concurs prin care să devină funcționar public, poziție plătită mai puțin decât cea pe care o are în prezent. Ca să înțelegeți mai bine, nu poți deveni prefect sau subprefect dacă nu ai fost funcționar public și funcția de director e trecută în categoria de ”personal contractual”, nu cea de funcționar public. Însă Croitoru nu dă examenul pentru a deveni funcționar public, ci pentru a fi numit de PSD pe funcția de subprefect, la câteva zile după ce va promova examenul. 

„Da e adevărat că s-a înscris la concurs. Din câte știu eu diferența la salariu e de 500 de lei. Adică cu atât ar lua mai puțin dacă se mută din poziția de director în cea de consilier - funcționar public. Acum asta nu e o noutate. Se știe că nu poți deveni subprefect dacă nu ești funcționar public și sincer, la Prefectura Cluj au mai fost organizate concursuri pentru pentru astfel de funcții dar niciodată nu s-au depus atât de multe dosare. E greu de crezut că vrei o funcție mai slab plătită dacă nu pleci de pe ea mai sus, în timp scurt. Păcat de ceilalți 15 care s-au înscris pentru ca să rămână pe funcție. Ați văzut, dosarele tuturor au fost admise, rămâne de văzut cine obține poziția și cât rămâne în funcția aceasta”, precizează o sursă din interiorul Prefecturii Cluj. 

La fel a făcut și Aurel Cherecheș care a optat pentru o chichiță legislativă, alegând ușa din dos. A intrat ca funcționar public la primăria Panticeu și ulterior, la două săptămâni după, Aurel Cherecheș i-a luat locul fostului prefect Gheorghe Vușcan. 

Oricum și soția lui Croitoru a fost răsplătită de către PSD Cluj, formațiunea politică prin care Corina Croitoru a ajuns consilier local în Primăria Cluj-Napoca. 

Gyorke Zoltan, fostul subprefect al Clujului a fost destituit din funcție prin ordin de la Guvern, în urmă cu două săptămâni. Acesta și-a contractat un avocat și a contestat în instanță decizia. În perioada Guvernului Ponta, Gyorke Zoltan a mai câștigat un proces împotriva deciziei Guvernului și a fost repus pe funcția de subprefect.

Am încercat să îl contactăm pe Croitoru, însă acesta nu a răspuns la telefon. 

 

Adauga comentariu