Cât rezistă un mesaj bătut într-un copac, la Cluj? O inițiativă de curățare a pădurii Făget a stârnit numeroase reacții în mediul online

Clujenii care se plimbă în pădurea Făget nu mai au nici o scuză să lase resturi menajere și gunoaie în urma lor, deoarece o persoană anonimă a dat startul unui proiect ecologist care a devenit viral pe facebook.

Trunchiul unui copac a fost folosit pe post de „umeraș” pentru un set de pungi de nylon, pe care cetățeanul l-a agățat acolo ca să stimuleze spiritul gospodăresc, grijuliu și cu natura al clujenilor. Deasupra „ustensilelor” de lucru a fost postat un mesaj. Unii clujeni au ignorat mesajul, alții l-au pozat și l-au distribuit pe facebook, aplaudând ideea. Majoritatea clujenilor au răspuns pozitiv acestui demers și au început să adune mizeriile din pădurea Făget.

Mai mult, un bărbat a înlocuit sacii de nylon cu un sac mai rezistent, din iută. Astfel, pe ideea omului care a pus sacii menajeri au construit și alți iubitori de natură. Dar mesajul lipit pe copac a deranjat pe cineva până acolo încât l-a făcut bucăți. Un bărbat, care locuiește la marginea pădurii Făget, ne-a informat că doar două zile a rezistat mesajul pe copac. Ionuț Pop a apucat să fotografieze mesajul și l-a popularizat pe rețeaua de socializare.

“Eu trec în fiecare zi prin pădurea Făget când mă plimb cu cățelul, și în general la capătul străzii Primăverii, unde locuiesc eu, este foarte, foarte curat. Având în vedere că pădurea e chiar lângă blocuri, foarte aproape de oameni. Am văzut pe mulți că își duc pungi să mai adune gunoi, dar nu prea ai ce aduna că e curat. Am pozat afișul pentru că m-am gândit că o să dispară , ceea ce s-a și întâmplat în următoarele două zile. Mi s-a părut un gest foarte ok și am zis să îl promovez mai departe”, a spus Ionuț Pop. 

În ciuda faptului că ideea ecologistă nu a prins „rădăcini” în pădurea Făget așa cum a fost gândită de la început, pentru clujenii care iubesc natura a fost un exemplu de urmat.

Adauga comentariu