Cât de uniţi şi de liberali sunt clujenii vom afla la alegerile naţionale

Fostul deputat PNL Ludovic Orban a anunțat că va candida la președinția partidului. Anunțul a fost făcut în cadrul şedinţei BPN al PNL.


"Am așteptat această reuniune a Biroului Politic al PNL, care dă startul alegerilor interne în partid, pentru a-mi anunța candidatura fermă la funcția de președinte al PNL. (...) Mi-am depus candidatura la funcția de președinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter și identitate, forță și credibilitate. Ca președinte al PNL, vreau să fiu garantul unității, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este să transform în bine PNL, astfel încât să putem să câștigăm toate competițiile electorale împotriva PSD", a declarat Orban, la Parlament.

Potrivit liberalului, conducerile locale ale PNL ar trebui să fie alese de adunări generale ale organizațiilor și nu pe sistem de delegări, conducerea județeană — în cadrul unei conferințe județene cu o participare cât mai largă a membrilor liberali, iar conducerea națională — de Convenția Națională. Ludovic Orban consideră că și membrilor PNL ar trebui să li se dea dreptul să aleagă președintele partidului.

Motiv pentru care Ziar de Cluj i-a întrebat pe vechii și mai noii liberali clujeni cu privire la această candidatură.

Senatorul Marius Nicoară nu a fost surprins de candidatura lui Ludovic Orban.

"O candidatură firească, care se întrevede de mult timp. Este unul din cei mai vechi membri ai Partidului Naţional Liberal, cu multă experienţă politică."

Senatorul Marius Nicoară nu a spus concret dacă îl va sprijini sau nu. "Să vedem ce alte candidaturi vor fi."

Nici despre candidatura lui Horia Şulea la Cluj nu face foarte multe comentarii. "Tot aşa, e un membru vechi, un om deosebit, un primar destoinic."

Horia Şulea, luat prin surprindere

"M-aţi luat prin surprindere cu întrebarea. Este membru de partid de douăzeci şi ceva de ani, ocupă funcţie de conducere la nivel naţional, aşa că este îndreptăţit să candideze cu şanse, zic eu, la funcţia de preşedinte al PNL."

Pus să aleagă între Ludovic Orban şi Alin Tişe, primarul din Floreşti a început să râdă. "Nu pot să dau aşa un răspuns. Aici trebuie să analizez, să cântăresc, să vedem ce echipe se formează, care sunt moţiunile. Dacă domnul Tişe va candida la funcţia de preşedinte... Aici e vorba, din punctul meu de vedere, de doctrină. Liberal şi liberalism."

"Omul a avut necazul pe care l-a avut, se pare că lucrurile sunt ok acolo", e singurul comentariu pe care Horia Şulea l-a făcut cu privire la dosarul lui Orban, în care este acuzat că ar fi cerut bani pentru campanie.

Alin Tişe nu a dorit să comenteze alte candidaturi. “Nu am nicio părere, doar despre candidatura mea.(...) În primul rând trebuie să mă decid la care din funcţii voi candida, în funcţie de discuţia cu colegii mei din Organizaţia Judeţeană şi în funcţie de discuţiile cu organizaţiile din regiune. După ce voi avea această discuţie voi concretiza exact opţiunea mea şi unde voi candida. Iar după ce voi vedea exact care e susţinerea colegilor pentru o asemenea funcţie, atunci o să pot să o fac publică.

Ce este cert este că Organizaţia Cluj va avea mai mulţi candidaţi din rândul membrilor pentru funcţiile la nivel naţional.”

Alin Tişe a exclus o candidatura la nivel local.

 

Reamintim faptul că, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus pe 31 ianuarie achitarea lui Ludovic Orban pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Decizia instanței nu este însă definitivă.

Adauga comentariu