Cât de profitabil este să fii bonă pentru animale?

Aveți un animal de companie și nu știți ce să faceți cu el când plecați din localitate? Știați că sunt persoane care cu asta se ocupă, au grijă de animale? Aceștia dețin la rândul lor animale și serviciile lor pornesc de la găzduirea animalelor în apartamentul lor, plimbat, hrănit, administrarea tramentului sau în unele cazuri vor sta cu animăluțul chiar în locuința dumneavoastră. Aceștia sunt denumiți bone pentru animale sau pet sitter.

În Cluj-Napoca iubitorii și deținătorii de animale sunt într-un număr semnificativ, astfel că în ultimii ani s-a dezvoltat această afacere, pet sitteri, sau cei care se ocupă cu plimbarea sau găzduirea câinilor.

”Aș putea spune că serviciul de pet sitting e relativ nou în România, dar vedem de la an la an cum tot mai multi stăpâni apelează la această variantă. Cele mai multe cerereri pe care le primim sunt din București si Cluj-Napoca”, ne-a dezvăluit Claudia Goga, fondatoarea unei platforme pentru pet sitteri, Care To Pets.

Fie că locul de muncă nu îți permite să te ocupi de câinele tău, fie că pleci în vacanță și nu poți lua și animăluțul bonele pentru animale reprezintă o alternativă pentru pensiunile de câini care în perioadele cele mai solicitate sunt foarte aglomerate.

Dacă sunteți sceptici deoarece nu cunoașteți persoana care va avea grijă de animăluțul dumneavoastră trebuie să știți că există site-uri care îi verifică pe cei care oferă astfel de servicii. Tot acolo veți putea vedea și recenziile altor stăpâni care au apelat la bone.

Unii oferă acest serviciu full time, practic acesta este jobul lor, dar cei mai mulți fac asta ca și al doilea job.

Trebuie să știți că bonele pentru animale nu se referă strict la câini și pisici, aceștia pot să aibă grijă și de alte animale precum pești, broaște țestoase, păsări sau rozătoare.

Cât costă aceste servicii?

Prețurile diferă, fiecare pet sitter stabilindu-și propriile tarife. Astfel, pentru cazarea animalelelor prețul pornește de la 25 de lei și ajunge la 50 de lei pe zi. Dacă doriți doar plimbare prețul pornește de la 18 lei și ajunge la 35 de lei. Unii dintre pet sitteri oferă și grădiniță pentru animale, aici prețurile variază între 24 de lei și 50 de lei pe zi. De asemenea, dacă doriți ca bona să stea la dumneavoastră acasă cu animăluțul trebuie să știți că acest serviciu costă între 25 de lei și 50 de lei pe zi. Cei care oferă aceste servicii susțin că sunt mai ieftine cu 47% comparativ cu prețurile de la pensiunile pentru animale.

Ce îi motivează pe cei care aleg să fie bone pentru animale?

Roxana, de exemplu se recomandă drept pet sitter cu 10 ani experiență.

”Nu de putine ori ,cei ce avem animalute, intram in dificultate atunci cand trebuie sa plecam undeva si nu ne putem lua si companionul cu noi. Am trecut si eu prin asta si foarte mult mi-as fi dorit pe cineva de incredere cu care sa-mi pot lasa blanosii”, își motivează Roxana alegerea de a deveni bonă.

Gina se recomandă ca fiind Pet Sitter sau Bonă pentru animale, cu patru ani de experiență.

”Am aproape 2 ani de cand locuiesc in Cluj si ce imi lipseste cel mai mult e sa ma joc si sa am grija de animalute. Unde locuiam inainte aveam acces la pisici si catei mereu si am avut si eu o pisica timp de 4 ani. Acum locuiesc intr-un apartament micut cu 2 camere si as putea caza animalute”, menționează Gina.

Alex, pet sitter cu 8 ani experiență: ”Toata viata am fost inconjurat de animale, motiv pt care am ales si facultatea de medicina veterinara. Am experienta cu cainii, pisicile, pasari, rozatoare, reptile si pesti. ”

Pe ei, dar și pe alți pet sitter îi puteți găsi pe Care to Pets, platforma care se asigură că serviciile lor sunt promovate, dar mai ales cei care aleg să fie bone pentru animale sunt verificați, iar stăpânii pot sta liniștiți.

Care sunt câștigurile?

Pet sitteri pe care noi i-am contactat au fost destul de reticenți în a ne oferi informații privind veniturile lunare, probabil nu își doresc și mai multă concurență. Este evident însă că cele mai importante venituri sunt realizate în lunile de vară când sunt perioade de concediu, sau pe perioada sărbătorilor, atunci când stăpânii sunt plecați din localitate. Totuși, dacă luăm în calcul prețurile solicitate de aceștia, putem să estimăm că pentru trei zile de găzduire pentru un animal un pet sitter câștigă până la 150 de lei. Astfel, dacă sunteți iubitori de animale, serviciile de bonă vă pot ajuta să vă rotunjiți viniturile obținute lunar.

”Tarifele practicate de pet sitteri sunt de 30-50 lei/ zi pentru cazare si 15-25 Lei/ sesiune pentru plimbari. Veniturile depind si de disponibilitatea si implicarea fiecarui pet sitter in parte. De asemenea si sezonul poate influenta volumul veniturilor. Cereri de la stapani primim pe tot parcusrul anului, insa volumul cel mai mare se intampina pe perioada verii/ a concediilor si in perioada sarbatorilor de iarna. Sunt pet sitteri care sunt casnici sau au job-uri cu program flexibil, precum si pet sitteri care fac asta pe langa un job full-time. Astfel un pet sitter poate castiga de la 300-500 Lei pe luna cu o implicare minima si poate ajunge chiar peste 2000 Lei/ luna, explică Claudia Goga.

Adauga comentariu