Cat de deteriorat e gazonul de pe Cluj Arena in urma festivalului Untold

Nu doar pista de alergare de pe Cluj Arena a fost deteriorata in urma festivalului Untold. Gazonul, desi protejat, a fost afectat pe anumite portiuni. Se vede cu ochiul liber ca in unele zone acesta s-a uscat. Cu toate acestea conducerea Cluj Arena este optimista si considera ca in cateva saptamani iarba se va regenera.

Gazonul de 550.000 de euro de pe Cluj Arena a avut de suferit in urma celor patru zile de festival Untold care a avut loc aici in urma cu o saptamana. Chiar daca a fost acoperit cu un material special, gazonul s-a uscat pe alocuri. Nu doar iarba de pe stadion a avut de suferit de pe urma festivalului, ci si pista de atletism a fost avariata, s-au rupt cateva scaune si s-a deteriorat o toaleta. Aceste stricaciuni vor fi remediate pe cheltuiala organizatorilor Untold, asa cum a fost prevazut in contract.

In ceea ce priveste gazonul, reprezentantii Cluj Arena arata ca nu trebuie inlocuit pentru ca se va regenera.

“E uscata doar iarba de deasupra, radacinile nu au fost afectate. Acestea ajung la o adancime de 50 de centimetri, am verificat, nu au fost afectate. Astfel in 2-3 saptamani gazonul se reface. Pentru acoperirea a 85% din gazon s-a folosit portafloor de ultima generatie care a permis gazonului sa respire. Poate fi acoperit cu acest material chiar si o saptamana, fara sa fie afectat. Restul de 15% din gazon care a fost acoperit cu portafloor clasic in fiecare seara dupa terminarea concertelor il descopeream si il lasam asa peste zi, sa respire. Gazonul e in regula, nu trebuie inlocuit. Celelalte mici pagube vor fi remediate pe cheltuiala organizatorilor”, a explicat pentru Ziar de Cluj Radu Ratiu, directorul Cluj Arena.

Festivalul Untold a avut in cele patru zile peste 240.000 de participanti. Scena principala a fost pe Cluj Arena unde au performat headlinerii Avicii, Armin van Buuren, David Guetta.

Comentarii

flegmenta

09.08.2015 14:40

la ce sa fie iarba pe stadion, oricum nu joaca nimeni fotbal pe el, doar bumtzi bumtzi...

io

10.08.2015 09:53

articol rautacios. din poza e foarte evident ca iarba e arsa de soare, datorita caldurilor din ultima perioada.. si a udarii mai rare (nu joaca nimeni pe el, n`au de ce sa`l ude de 5 ori pe zi, odata pe saptamana e suficient sa nu moara radacinile)

Adauga comentariu