Cat cheltuie cresele pe produse de curatenie

Centrul Bugetar de Administrare Crese Cluj-Napoca are in subordine 15 crese. In ultima luna si jumatate institutia publica din subordinea Consiliului Local a incheiat mai multe contracte pentru produse de curatenie. Societatea Oviva Distribution s-a ales prin achizitie directa ca furnizor pentru detergenti si obiecte necesare pentru curatenie. De la inceputul lunii septembrie si pana acum Centrul Bugetar de Administrare Crese Cluj-Napoca a incheiat contracte fara licitatie cu aceasta firma in valoare totala de aproximativ 10.000 de euro. Oviva Distribution este firma lui Dan Voica si a fost infiintata in 2005. De atunci cifra de afaceri a societatii este in continua crestere, ajunagnd anul trecut la peste 6 milioane de lei. Tot in 2013 societatea a inregistrat un profit de peste 300.000 de lei.

Firma a mai avut contracte si cu Scoala de Politie Septimiu Muresan, cu Universitatea Tehnica, Caminul pentru Varstnici Alba Iulia sau Spitalul Judetean Salaj.

Taxa la cresa este de 5 lei pentru fiecare copil singur la parinti, din familii in care venitul lunar brut cumulat depaseste 700 de lei, iar cei care au acelasi venit si mai multi copii platesc 2,5 de lei pentru fiecare micut adus la cresa. Parintii cu un singur copil si un venit brut cumulat intre 225 si 699 de lei au de platit cate 1,25 de lei pe zi pentru gazduirea acestuia de catre cresa. De asemenea, pentru parintii care au doi sau mai multi copii in familie si au un venit mediu lunar brut cumulat intre 225-699 lei, cuantumul contributiei zilnice va fi de 1.25 leide zi de copil. In Cluj-Napoca sunt peste 500 de locuri in cresele de stat.

Clujenii din Manastur pot alege pentru cei mici intre cresa Ursuletul (120 de locuri) de pe strada Meziad, Cenusareasa (40 de locuri) de pe strada Grigore Alexandrescu, cresa Veronica (100 de  locuri) de pe Mehedinti si cresa Prichindel (40 de locuri), aflata pe strada Arinilor.

In cartierul Grigorescu primaria are in administrare doar cresa Clopotica, cu o capacitate de 40 de locuri, situata pe strada Alexandru Vlahuta. La fel, clujenii din centru au o singura cresa de stat, Casa Strumfilor, situata pe strada Cardinal Iuliu Hossu. Si in Marasti functioneaza in cadrul Centrului Bugetar al primariei clujene doar o gradinita, numita Praslea ce Voinic, situata pe strada Cojocnei si avand o capacitate de 93 de locuri. De asemenea, clujenii din Someseni pot sa isi duca micutii doar la cresa Tom Degetel de pe strada Traian Vuia, cu 50 de locuri.

Cei din Zorilor au la dispozitie doua crese: Motanul Incaltat, de 48 de locuri, de pe strada Pasteur, si cresa Micul Cercetas, situate pe strada Republicii, cu o capacitate de 35 de locuri.

 

Adauga comentariu