Cascada Vălul Miresei de la Răchițele a ajuns în topul CNN. Însă, furați de frumusețea locului, jurnaliștii n-au văzut jaful la drumul mare de la Răchițele – Ic Ponor. Dar nici procurorii Republicii Autonome Cluj

Conform CNN, „Apusenii sunt ideali pentru vacanțe de vară, cu temperaturi răcoroase, trasee neaglomerate, pășuni vechi, păduri virgine și vârfuri calcaroase”. Da, sunt ideali, dar mai ideal ar fi dacă ai putea ajunge la acele frumuseți conform promisiunilor politice făcute în ultimele trei decenii și, mai ales, a banilor publici tocați doar pentru a umple conturile unor capitaliști de cumetrie.

Cel mai frumos exemplu este Cascada Vălul Miresei de la Răchițele la care ar trebui să se ajungă pe celebrul drum Răchițele – Ic Ponor. Care drum, pe lângă că este un fel de pistă pentru biciclete (ca lățime), nici la ora aceasta nu este conform standardelor pentru care s-au dat banii și nici dus până în granița cu județul Alba, contrar tuturor promisiunilor nevolnicului președinte al CJ Cluj, Alin Tișe, aflat la al doilea mandat.

Drumul Răchițele – Ic Ponor este rezultatul nepăsărilor, indolenței administrative și hoțiilor din bani publici făcute sub trei președinți de Consiliu județean: Marius Nicoară, Alin Tișe, Horia Uioreanu și, din nou, Alin Tișe. Al patrulea președinte, Mihai Seplecan, în scurtul să mandat, i-a dat în gât, așa că a fost executat prin complicitatea foștilor președinți Marius Nicoară și Alin Tișe. Își găsiseră ăștia doi împotriva lui Seplecan o amiciție mai veche după ce s-au scuipat în gură ani de zile, unul fiind în PNL, celălalt în PD-L. Amiciția e spaima de scos la iveală cadavrele tuturor sumelor de bani publici aruncate aiurea în teșchereaua sponsorilor și amicilor politici.

CITIȚI: Dragi procurori DNA Cluj, vă mai aduceți aminte de cum s-a furat de zor și cu mult spor pe drumul Răchițele – Ic Ponor? Bani publici, cam un fleac de peste 3 milioane de euro

Revenind la Răchițele – Ic Ponor, început undeva prin anul 2007 și neisprăvit, la fel ca neisprăviții care l-au promis și au vegheat la hoțiile făcute acolo, în 2015, procurorii DNA din Republica Autonomă Cluj au dat niște bani publici să se facă o expertiză judiciară pe această investiție. Au constatat, pe bani publici, că au fost volatilizate vreo 5 milioane de lei alți bani publici. Așa că s-au pus să muncească pe brânci, să finalizeze dosarul. Au curs sudorile pe ei până au spălat de conținut faptele făptașilor – așa că au clasat anul acesta dosarul.

CITIȚI DESPRE MINUNEA DE SOLUȚIE AICI: DNA Cluj clasează dosarul Răchițele - Ic Ponor. Prejudiciul a fost estimat la 1 milion euro

Rețineți: dacă sunteți cine trebuie să fiți, adică în grația sistemului acesta paralel care este mafia intra-partinică-judiciar-economică care conduce sibteran România, puteți arunca în buzunarele prietenilor 5 milioane de lei, sau 10 milioane euro (ca la Pata Rât), iar cei puși să vegheze la banul public vă vor mângâia cu clasări de dosar și fapte care nu există. Dacă nu sunteți, o luați pe coajă, scriu și cei de la Unitatea Militară Mass Media despre voi, vă saltă și procurorii.

Așa că auto-pupațivă-n fund că o bucățică din județ e dată ca destinație exotică de către CNN (fiți mândri) și mergeți să vă rupeți mașina-n drum până acolo. CNN dă destinații de-o frumusețe răpitoare cam din toate bantustanele lumii.

Cum ar fi dacă ne-am mândri măcar cu existența unui drum județean reabilitat cap-coadă, sau orice altă investiție pe bani publici din județ, despre care eu, Victor Lungu, să nu pot să scriu nimic de rău, ci doar să-mi scot pălăria?

 

Adauga comentariu