Căsătoria între persoanele de același sex, aproape de realitate în România: „Vom ajunge cu siguranță acolo, chiar dacă va dura 10 sau 20 de ani”

Marșurile comunității LGBTQ din Cluj-Napoca, dar și din restul țării, nu par a fi în van. Cu trei zile înainte de Marșul Cluj Pride 2019, ce va porni din Piața Unirii, membrii comunității LGBTQ au primit o veste bună chiar din partea liderului USR, Dan Barna.

Politicianul a mărturisit că susține căsătoria între persoanele de același sex în România, chiar dacă vor mai dura „probabil 20 de ani” până când societatea noastră va fi pregătită să accepte acest fapt.

„În Europa există state care au aceast lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus și la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituției pe această temă, mi se pare că societatea românească nu e pregătită, dar vom ajunge cu siguranță, nu știu dacă în 10, 5 sau 20 de ani. În momentul în care o lege care să permită căsătoria persoanelor de același sex ar ajunge o prioritate, nu aș avea nicio problemă”, a declarat Barna la emisiunea Marius Tucă Show. 

Anul trecut, președintele USR a anunțat că parlamentarii formațiunii politice vor vota împotriva modificării Constituției pentru redefinirea noțiunii de familie. 

 

Adauga comentariu