„Casă verde”, cu țigla pădure – un nou concept, lansat în premieră, la Cluj

Despre casele verzi se vorbește tot mai mult, sunt la modă, Primăria chiar le reduce impozitul proprietarilor de imobile verzi. Dacă nu știați sau nu ați observat, în Cluj-Napoca a apărut un nou concept de „clădiri verzi”, mai mult decât naturale.

Cum se fac aceste clădiri? Imobilul este lăsat pur și simplu în paragină, având grijă ca țigla de pe acoperiș să se spargă și păsările, în zborul lor lin, când trec pe deasupra clădirii, să lase din plisc câte o sămânță de plante sau copăcei. În scurt timp, fără să faceți nimic, din sămânță va crește un copăcel, care mai întâi va fi foarte timid, dar în curând va prinde rădăcini în praful și pământul adus de ploi de pe acoperișul spart și se va înălța spre cer.


Nu vă costă nimic să aveți o astfel de clădire verde și, cine știe, poate primarul Emil Boc vă dă și o reducere la impozit pentru că aveți o clădire verde. Așa ar putea scăpa toată lumea de supraimpozitarea cu 500% a imobilelor degradate.
În Cluj-Napoca, avem deja o „clădire verde”, realizată după acest concept. Este pe strada Memorandumului și copăcelul a prins deja rădăcini, chiar a înverzit și a ieșit prin acoperișul spart. 

Adauga comentariu