Casa in gradina blocului, in Grigorescu

Un clujean si-a construit o casuta chiar in mijlocul gradinii Blocului XIII de pe strada Donath, din cartierul Grigorescu. Asociatia de locatari nu si-a dat acordul pentru constructie, insa problema cea mare este ca, din cauza distantei prea mici dintre cele doua imobile, nu se mai poate face reabilitarea termica a blocului.

Cocheta, cu parter si mansarda, locuinta acopera cu totul un apartament de la parterul blocului. Are si un gardulet de lemn in jur. Distanta dintre casa si bloc e de abia vreo 20 de centimetri. Gica Pitu, administratorul blocului, spune ca vecinii cu pricina au obtinut autorizatii de cosntructie pentru noua forma a casei, stie tot blocul, insa nimeni nu stie cum au fost obtinute, fara aprobarea asociatiei.

“Eu sunt administrator de un an, iar casa era acolo cand am venit. Erau discutii ca cei de la parter si-au dat acordul. Noi chiar vrem sa izolam termic tot blocul si specialistii care au venit sa il vada au spus ca nu se pot pune schele acolo unde e casa. Terenul din dreapta si stanga e al blocului. Casa era mai veche acolo, insa a fost prelungita spre bloc mai recent”, a spus Gica Pitu.

Presedintele blocului, Adriana Dragan, spune ca nu vrea sa comenteze situatia.

“Eu nu am semnat nimic in legatura cu acea casa. Stiu doar ca mama sau soacra proprietarilor sta in bloc si isi achita corespunzator obligatiile. Era o casa acolo si in urma cu 20 de ani, am copilarit in zona. Eu reprezint blocul si nu am nimic cu casa. Acum vrem sa facem reabilitarea, dar nu se poate pune schela. Daca se pune, va cadea cineva si, atunci, cine raspunde?”, a spus Dragan.

Locatarii casei nu au putut fi contactati. De asemenea, nici oficialii Primariei Municipiului Cluj-Napoca nu au remis inca un punct de vedere in acest context.

Foto: Eugen Olariu

Comentarii

Emil

27.05.2014 11:53

Spagarii din primarie de la Urbanism fac totul posibil. Ma mir ca nu au aprobat constructia casei chiar in holul blocului ... Asta inseamna SPAGA !!!

Protonic

27.05.2014 14:47

Casa era si acum 45 de ani acolo si eu am crescut in Grigo si am fost presedinte de asociatie.Nu este singura din Grigorescu in aceasta situatie.Mai repede cred ca s-a construit acolo blocul fara sa se ceara acordul proprietarilor casei...... 

ProtonicProtonic

27.05.2014 15:03

Pe proprietarii casei i-ati intrebat daca si-au datr acordul sa se construiasca blocul langa ei?Ca de altfel majoritatea blocurilor de langa casele din Grigorescu

elena moraru

27.05.2014 15:54

Casa aceasta era inca dinainte de 1978 ( anul cand eu m-am mutat in acest cartier). Casa este bine ingrijita, nu a fost adaugat nici un spatiu in plus...intotdeuna a fost acesta distanta mica fata de bloc. Nu stiu cine este proprietarul si nici cine locuieste in ea dar nu a fost cazul recent de obtinerea unei autorizatii de constructie.....casa a ramas acolo si dupa ce s-au construit blocurile si nu a fost daramata.

Adauga comentariu