Casa de Cultura a Studentilor nu are autorizatie de securitate la incendiu din partea ISU

In ciuda faptului ca gazduieste frecvent evenimente, Casa de Cultura a Studentilor, cu o sala de spectacole de peste 800 de locuri nu are autorizatie de securitate la incendiu. Motivul este blocarea unei usi de acces de catre clubul Kharma, operator economic cu care institutia a ajuns sa se judece pentru neplata chiriei. Conducerea CCS arata ca are mainile legate pana la finalizarea procesului.

“Datorita faptului ca la institutia la care faceti referire, Casa de Cultura a Studentilor, este blocata una dintre caile de acces/evacuare ale salii principale de spectacole de catre amenajarea terasei clubului Kharma, precum si datorita unor alte modificari/nereguli de ordin tehnic din spatiile pe care le utiliza acest operator economic nu s-a putut elibera autorizatia de securitate la incendiu. Facem precizarea ca in acest moment pe rolul instantelor de judecata exista un proces intre institutia la care faceti referire si clubul Kharma, in vederea evacuarii operatorului economic”, au declarat pentru Ziar de Cluj reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj.

Directorul Casei de Cultura, Flavius Milasan, spune ca a mostenit aceasta problema de la predecesorii sai si ca incearca sa o rezolve.

“Nu exista nicio autorizatie pentru blocarea acelor usi, nu stiu cine a facut sau cum a facut intelegerea. Cand am devenit eu director situatia era veche de vreo cinci ani. Am notificat Kharma cu privire la problema, suntem in proces cu ei din iunie si pentru ca au existat discutii conflictuale am rugat personalul sa nu intervina in niciun fel in acele spatii pana la finalizarea procesului. Este cuprins in evaluarea de risc faptul ca acele usi sunt blocate, dar suntem legati de maini cu procesul acesta. Cei de la Kharma ne datoreaza doua miliarde de lei vechi, chirie neplatita”, a subliniat Flavius Milasan.

Acesta a mai accentuat faptul ca in afara de acel acces blocat toate normele impuse de lege sunt respectate.

“Sala a fost construita in anii '60 cu toate iesirile pentru o capacitate de 1.000 de locuri. Cand s-a facut renovarea, s-au redus la 800 de locuri. Avem iesirile principale, din lateral, de pe scena duce direct in curte, avem pompieri angajati, cortina metalica. De asemenea speram ca pana in primavara sa fie functional sistemul de detectare a fumului, conectat direct la ISU. Este deja montat, mai avem nevoie de centrala, care costa bani”, a conchis Milasan.

Adauga comentariu