Casa de avocatura Lapusan & Partners, succes inedit intr-o speta foarte complicata! Medicii Onisor Gligor Florin si Recean Ioana Elica NU sunt vinovati de malpraxis in dosarul Burlacu, femeia ce a murit de infarct dupa operatia la mandibula!

Separarile in avocatura nu sunt un soc pentru nimeni. Adeseori, avocati tineri ce au plecat la drum ca nobody si au cunoscut succesul mai tarziu aleg sa isi urmeze fiecare propria viziune. Asa s-a intamplat si acum cateva zile, cand avocatul clujean Mihai Lapusan a anuntat separarea din brandul "LMS" si activarea casei de avocatura Lapusan & Partners. Socul sau emotiile nu au durat prea mult, fiindca in avocatura lucrurile sunt in continua miscare. Lapusan este un tip ambitios, cautat de clienti pentru cauze cu sanse mici de castig sau anti-trend cu opinia publica pe care avocatul reuseste sa le transforme in reusite. 

O alba-iulianca a decedat in 2014, dupa ce a fost operata la mandibula. Sotul neconsolat a adus grave acuzatii de malpraxis medicilor Onisor Gligor Florin si Recean Ioana Elica. Mass-media a navalit cu titluri pompose. Totul s-a transformat intr-un proces de intentie la adresa medicilor. 

 

Dosarul medicilor, CLASAT. Infarctul pacientei, pe fondul unei afectiuni congenitale

 

Dupa anchete care au durat mai bine de 3 ani, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a dispus clasarea dosarului penal de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu privind decesul  Mariei Burlacu, survenit ca urmare a instalarii unui infarct miocardic acut la doar cateva ore dupa efectuarea unei interventii medicale de incizie si dreanaj a unei infectii mandibulare. Concluziile acestor anchete au fost cat se poate de clare: nu exista legatura de cauzalitate intre conduita medicilor care au tratat-o pe pacienta si decesul acestuia, care s-a produs pe fondul unei afectiuni cardiace congenitale.

Solutia de clasare este rezultatul audierii a zeci de martori si specialisti, a intocmirii a doua rapoarte de expertiza medico-legala, care toate au confirmat nevinovatia medicilor Onisor Gligor Florin si Recean Ioana Elica.

Din intreg probatoriul administrat de organele de urmarire penala a reiesit ca doctorii au actionat corect in diagnosticarea si tratarea pacientei, decesul fiind provocat de o boala congenitala cardiaca despre care nici pacienta si nici medicii nu puteau avea cunostinta, aceasta manifestandu-se asimptomatic pana la momentul la care a fost prea tarziu pentru a se interveni.

Cu toate acestea, pana in ultima clipa, intreg personalul Clinicii de Chirurgie Orală și Maxilo-Facială I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, coordonat de medicii Recean si Onisor, a incercat salvarea pacientei, efectuand de indata toate manevrele de resuscitare care se impun intr-o astfel de situatie.

Procurorul de caz a constatat ca aceasta afectiune extrem de rara nu putea fi diagnosticata de catre medicii de la Clinica de Maxilo-Faciale, cu toate ca pacientei i s-au facut investigatii de specialitate la momentul prezentarii sale la Serviciul de Urgenta al Spitalului Judetean Alba Iulia, cu doar cateva ore inaintea producerii stopului cardio-respirator.

Avocatul clujean Mihai Lapusan face insa si cateva precizari interesante:

"Aceasta solutie vine sa confirme profesionalismul medicilor, care au continuat sa isi exercite profesia in beneficiul pacientilor.

Ne bucuram cu atat mai mult de aceasta solutie cu cat partea vatamata, Valeriu Burlacu (n.r. - sotul decedatei) din acest dosar a incercat sa puna presiuni pe organele de urmarire penala si pe martorii audiati in cauza pentru a se ajunge cu orice pret la trimiterea in judecata a medicilor, prin formularea de plangeri penale impotriva acestor persoane, dosare care, la randul lor, s-au finalizat cu solutii de clasare.

Mentionam ca solutia nu este definitiva, partea vatamata intelgand sa formuleze o plangere la judecatorul de camera preliminara din cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca, care urmeaza a fi solutionat in data de 22.02.2018, moment la care ne asteptam ca ordonanta de clasare sa fie confirmata de instanta.

In prezent continuam sa ne luptam pentru nevinovatia medicilor si in instantele civile, urmand sa formulam actiuni in prejudiciu de imagine impotriva lui Burlacu Valeriu, acuzatiile nefondate fiind demontate de organele de urmarire penala.

De asemenea, am formulat si o plangere penala impotriva domnului Burlacu pentru divulgarea de informatii nepublice din dosarul penal si inducerea in eroare a organelor de urmarire penala, prin inregistrarea de plangeri penale, cunoscand ca acestea sunt nefondate si producerea de probe nereale.

Aceasta victorie nu vine doar in ajutorul medicilor pe care i-am reprezentat, ci in sustinerea tuturor cadrelor medicale dedicate care isi exercita profesia cu demnitate, rabdare si constiinta profesionala, in pofida conditiilor de munca si independent de recunoasterea meritelor si sacrificiilor depuse", a spus Mihai Lapusan.

 

Adauga comentariu