Caruselul Ziar de Cluj

„Dimineata vreau cate un text de la fiecare despre ce inseamna Ziar de Cluj pentru voi” – asa arata mesajul primit aseara, desigur, dupa “ora de liniste”. Pentru fiecare e altceva, insa pentru mine Ziar de Cluj e un carusel in care totul se desfasoara cu o viteza ametitoare si care te scutura strasnic in momentul in care te astepti cel mai putin.

Poate cea mai importanta lectie pe care am invatat-o in redactie este faptul ca singura certitudine e incertitudinea. Fiecare zi e o calatorie catre necunoscut si este imposibil sa anticipezi ce-ti rezerva urmatoarea ora. Sunt zile in care lucrurile par sa se linisteasca, insa atunci planeaza nelinistea ca acest carusel se transforma intr-un montagne-russe si, in general, asa se si intampla. Pe cat de infricosator poate parea, pe atat de revigorant este in realitate – un carusel cu oameni pasionati de ceea ce fac, temperamentali, incapatanati si frumosi in adevaratul sens al cuvantului.

Daca ar fi sa compar, viata in redactie e similara cu cea din celebrul serial Dr. House, in care „Alexa cel mare si rau” e la fel de controversat ca si personajul principal din film. Stiti cum se pune un diagnostic in Dr. House? Cand sunt dezbatute zeci de diagnostice si discutiile devin aprinse pentru ca cineva considera ca are dreptate? Ei bine, asa e si in redactia Ziar de Cluj. Nicaieri nu o sa intalnesti atatea perspective asupra unui subiect. Si intotdeauna „diagnosticul castigtor” apare in momentul in care iesim din zona de confort de buna voie sau siliti de „capcaunul Alexa”. Si nu, nu e usor. Nu e niciodata usor, dar zecile de oameni senzationali pe care i-am cunoscut de cand m-am alaturat redactiei, povestile lor minunate si satisfactia de la sfarsitul unei zile incheiate frumos te face sa mai vrei o tura cu caruselul imprevizibil.

La multi ani Ziar de Cluj! Astazi imi dau Jos Palaria! in fata ta si iti urez milioane de povesti emotionante, anchete rasunatoare si cititori exigenti!

Adauga comentariu