În cartierul lui Boc, Parcul Iuliu Prodan arată ca scos din cutie. Clujenii din Zorilor, mai civilizați decât ceilalți

Parcul Iuliu Prodan a fost inaugurat acum cinci ani. La scurt timp de la tăierea panglicii, parcul a fost vandalizat, dar lucrurile s-au remediat. Acum, zona arată impecabil și poate fi considerat un exemplu pentru alte zone precum Mărăști sau Mănăștur. 

Unele parcuri din oraș arată ca decupate din junglele amazoniene. De exemplu, copacii și gazonul din Parcul IRA sunt neîngrijiți, iar oamenii și animalele își fac nevoile pe alei și pe iarbă. Parcul Colina din Mănăștur este o altă zonă care cu greu poate fi numită parc. Sunt prea puține bănci, coșurile de gunoi sunt rare, iar sub copaci zac munți de gunoaie. Așa focare de infecție cum sunt, cele două parcuri sunt totuși frecventate de clujeni.

Dacă cele două parcuri sunt exemple de „Așa, nu!”, în Zorilor am găsit exemplul potrivit de „Așa, da!”. 

Este vorba despre Parcul Iuliu Prodan - cel mai nou parc din cartierul Zorilor - inaugurat în urmă cu cinci ani. Este curat, îngrijit și dotat cu aparate pentru distracția celor mici și mari.

parc prodan

Aparate de joacă, tobogan, leagăne, foișor dar și aparate de fitness sunt la dispoziția clujenilor. Iarba este tunsă, deși pe alocuri vegetația mai necesită toaletare. 

Cel mai important, pe cărările parcului nu găsești gunoi aruncat de-a valma, semn că vizitatorii sunt civilizați și folosesc coșurile de gunoi care nu sunt puține. Copiii și adulții se pot juca liniștiți la masa de ping-pong sau la alte aparate de joacă deoarece acestea sunt în stare foarte bună. Cei care străbat toată cărările parcului se pot odihni pe una din băncile recondiționate din incintă. 

În ansamblu, Parcul Iuliu Prodan, întins pe o suprafață de 3,1 hectare, este mai atrăgător decât multe parcuri “cu vechime” din alte cartiere. 

prodan

Dacă acum parcul din cartierul în care locuiește primarul Emil Boc arată foarte bine, în 2015, la doar trei ani de la deschidere, parcul în care s-au investit 780.000 de lei, se afla într-o stare jalnică. Băncile și coșurile de gunoi au fost distruse, toaleta ecologică a fost răsturnată.

Nici angajații Primăriei nu au fost la înălțime deoarece nu s-au sinchisit să tundă iarba și să toaleteze arborii cum trebuie. Trotuarul de pe latura de vest a parcului era surpat și prezenta pericol de accidentare. 

Atunci, Primăria nu s-a implicat decât după ce clujenii au trimis zeci de sesizări. Probabil l-a ajuns rușinea pe Boc că tocmai parcul din cartierul lui arată groaznic și i-a pus la treabă pe cei din Primărie. 

Jos pălăria pentru cetățenii din Zorilor care folosesc civilizat parcul și lasă în urma lor curățenie. Datorită clujenilor civilizați, Parcul Iuliu Prodan dă clasă altor parcuri de cartier din Cluj-Napoca.

 

Adauga comentariu