Carpatair: vanzarea biletelor de zbor este sigura

Carpatair raspunde atacurilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, asigurand ca vanzarea biletelor de avion nu este influentata de starea de insolventa a companiei aeriene.

“Comunicatul ANAT contine informatii eronate si este menit sa dezinformeze opinia publica, aducand grave prejudicii materiale si de imagine societatii Carpatair. Manifestarea iresponsabila a ANAT si comunicarea prin care someaza agentiile sa opreasca vanzarea biletelor de avion pe zborurile Carpatair, reprezinta o actiune in vadita contradictie cu prevederile legale menite sa aduca prejudicii insurmontabile companiei”, se arata intr-un comunicat de presa.

 Carpatair asigura ca isi desfasoara activitatea de zbor in mod normal, iar vanzarea biletelor de avion se face atat prin utilizarea canalelor proprii de vanzare (online pe site-ul companiei sau prin call center Carpatair) cat si prin intermediul agentiilor acreditate IATA, utilizand pentru emitere documentele partenerilor de interline ai Carpatair.

“Precizam ca persoanele care achizitioneaza bilete de calatorie pe liniile Carpatair se afla, de asemenea, sub protectia legii insolventei, beneficiind de un statut legal preferential fata de creditorii de dinaintea deschiderii procedurii”, mai spun reprezentantii companiei de zbor.

Reactia Carpatair vine dupa ce, miercuri, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) le-a transmis, printr-un e-mail, agentiilor de turism solicitarea IATA de a suspenda "imediat" emiterea de bilete de avion in sistem BSP in numele Carpatair, intrucat compania aeriana este in insolventa si agentiile risca blocarea banilor.

International Air Transport Association (IATA) este o organizatie comerciala internationala a companiilor aeriene. Prin sistemul Billing and Settlement Plan, IATA faciliteaza vanzarea biletelor prin agentii de turism acreditate, astfel ca decontarile companiilor aeriene se realizeaza cumulat.

“In sensul celor sus-mentionate, subliniem ca, in continuare, Carpatair se poate manifesta fara restrictii pe piata de profil, ramanand acelasi partener de incredere. Reactiile neavenite si prejudiciabile vor fi sanctionate drastic, atat prin prisma legislatiei insolventei, cat si in lumina prevederilor legale privind practicile anticoncurentiale”, incheie reprezentantii Carpatair.

Foto: ziuadevest.ro

Adauga comentariu