Carierele studentilor, puse in stand-by: "Mai bine scoala decat un job nesatisfacator"

Sute de tineri cu mape in mana si-au dat astazi intalnire la Casa de Cultura a Studentilor. Nu pentru un concert, care ar fi strans la fel de multi spectatori, ci pentru ca sunt in cautarea unui loc de munca sau doar se informeaza asupra posibilitatilor pe care o sa le aiba odata ce vor termina facultatea.

Cei mai multi dintre ei aduna pliante, analizeaza oferta scurt si pleaca fara sa fi luat o decizie. E si cazul Petronelei, care spune ca a venit astazi la Targul de Cariere ca sa vada ce ii ofera piata muncii dupa ce va absolvi facultatea.

Nu vreau sa ma angajez, sunt studenta in anul trei. Am venit sa vad care e alternativa, in cazul in care o sa ma hotarasc sa nu mai urmez cursurile unui masterat. Dar deocamdata nu cred ca e momentul, nu am gasit nicio oferta care sa ma atraga atat de tare. Asa ca decat sa ma grabesc, mai bine mai merg la scoala.”, spune tanara, cu zambetul pe buze.

Ca ea sunt zeci de alti tineri, imbracati in haine colorate, care rasfoiesc prea putin interesati pliantele pe care 80 de standuri de angajatori li le ofera.

De partea cealalta stau cei care incearca de prea mult timp sa isi gaseasca un job, dar care nu au reusit pana acum sa se angajeze. E si cazul lui Andrei, care spune ca isi doreste chiar si un post de internship sau voluntariat.

Fara experienta nu te angajeaza nimeni, asa ca trebuie sa incep de undeva. Am depus cateva CV-uri si sper sa am succes. Dar ma gandesc serios sa accept chiar si un post neplatit doar pentru a acumula experienta pe care o cer angajatorii”, spune tanarul.

Peste 7.500 de studenti si absolventi sunt asteptati la Casa de Cultura a Studentilor la Targul de Cariere Global, cu oferte de angajare in domenii generale precum serviciu clienti, auto si automotive, finante-banci, retail, framaceutic si medical, logistica si transport si la Targul de Cariere in IT, eveniment dedicat exclusiv mediului Information Technology. In total, la cele 80 de standuri de angajatori se ofera circa 1.100 de oportunitati de cariera variate – de la posturi cu norma intreaga, pana la internship-uri platite, stagii de practica sau programe de voluntariat in tara si in strainatate.

Adauga comentariu