Cariera lui Raed Arafat se hrăneşte cu eşecurile sistemului de urgenţă pe care-l gestionează de prea mulţi ani. Câţi români mai trebuie să moară până să i se vadă incompetenţa?

Salut, sunt Victor Lungu şi tot încerc să vă spun că trăiţi în interiorul unui bordel cu circ, un fel de Curte a Miracolelor, nu în România, Grădina Maicii Domnului. Chiar mă întreb dacă nu cumva Adam şi Eva au fost grup infracţional organizat în vederea sustragerii de mere. În fond numai nişte români pot sta în curul gol, să mănânce mere şi să susţină că sunt în Grădina Raiului.

Din tragedie în tragedie ni se tot promite că ceva se va îmbunătăţi în relaţia statului cu cetăţeanul care-l întreţine prin munca lui. Că, de mâine chiar, nu vom mai muri prin spitale, sistemele informatice ale Cardului de Sănătate chiar vor funcţiona, că la ANAF nu va mai trebui să depui acte on-line la camera 9, că incapabilii şi incompetenţii vor dipare din sinecurile statului, că nu se vor mai inventa noi taxe şi impozite pentru a se întreţine armata de pensionari de lux şi salariile acestora de re-angajaţi. Şi câte şi mai câte... Din păcate, fiecare „mâine” cade într-o zi de joi. După Miercurea Ciuc.

Ieri, Guvernul a promis, din nou, implementarea sistemului de localizare rapidă AML (Advanced Mobile Location) în maximum un an de zile. Deja s-a scris o ordonanță de urgență în acest sens. Care, chiar de azi, va fi pusă în dezbatere publică. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat care a condus comitetul de criză, înființat la cererea premierului Viorica Dăncilă, după tragedia de la Caracal. Şi care va face un raport.

Important este doar să nu vă lăsați răpiți în următoarele 12 luni şi, pe cât posibil, să nu aveţi nevoie să apelaţi la sistemul 112... Tot important este faptul că, din nou, face Cetăţeanul „Calafat” raport de îmbunătăţire a serviciului 112... Ce contează că a mai făcut un raport după tragedia din Apuseni? Încă unul după echipajul SMURD înecat în lacul Siutghiol şi încă unul după ce din #Colectiv? Tragedie. S-a întâmplat ceva? Nu, doar o mai fi cumpărat, pentru statul interlop român, alte câteva sute de „Ambulanţe” la suprapreţ de la amicul său de la Cluj, Dan Vasile Gorgan, patronul Delta Med. Apropos, dragi procurori DNA, se mai aude ceva despre ancheta începută „in rem”, pe undeva prin anul 2015, privind cumpărarea de către Ministerul Sănătăţii de „ambulanţe” la suprapreţ de la Delta Med? Vorbim despre amicul lui Raed Arafat, INCLINTIBILUL din funcţie şi despre un dosar privind fapte din anul (ţineţi-vă bine de scaun, să nu cădeţi aflând despre eficienţa procurorilor DNA): 2010!?

În ceea ce priveşte implementarea sistemului AML, degeaba dăm vina numai pe tehnologiile depăşite şi ne facem că nu observăm impostura majorităţii angajaţilor din sinecurile statului. Dacă nu implementăm ceva împotriva incompetenţei, lentoarei, improvizaţiei, tot boulenii vor apăsa pe butoane. Pentru a corecta consangvinizarea instituţiilor statului până la bovinism este nevoie de legi care să alunge lipitorii de afişe ai partidelor din sinecurile statului. Este nevoie de şcoli serioase pentru agenţii de poliţie. Ne trebuie EDUCAŢIE, nu Ordonanţe de Urgenţă, nu rapoarte pe care nu le citeşte nimeni. Instituţiile statului trebuie să fie golite rapid de cei care le-au ocupat fraudulos şi reumplute, după examene de competenţă şi controale psihologice temeinice. Că, mare-i Grădina Maicii Domnului şi mulţi i-au sărit gardul!

Revenind la fixaţia lui Arafat pentru slujirea Ochiului şi Timpanului în ceea ce priveşte achiziţionarea de cartele pre-paid, să nu uităm că Alexandra Măceşan a sunat la 112 de pe un telefon FĂRĂ CARTELĂ. De aceea era la îndemâna ei, că Dincă credea că nu funcţionează fără cartelă. De pe orice celular, compatibil cu măcar una dintre rețelele în raza căruia se află, este posibilă apelarea 112, chiar și în cazul când aparatul a fost cumpărat în străinătate. Sistemul AML nu ar fi ajutat cu nimic pe 25 Iulie pentru că softul nu era instalat în telefonul lui Dincă. Şi, chiar dacă ar fi fost, cum semnalul GPS era slab în camera de unde a sunat Alexandra, localizarea era imprecisă, eroare putând fi și de 1 km distanță.

Măsurile de localizare pe care vrea sa le ia Guvernul nu ar fi ajutat aproape cu nimic în cazul de la Caracal. Deci, ce facem: ne folosim de pretexte pentru a pune sub supraveghere cetățenii țării? Iar votăm Ochiul şi Timpanul?

Cariera lui Raed Arfat se hrăneşte cu eşecurile sistemului de urgenţă pe care-l gestionează de prea mulţi ani. Câţi români mai trebuie să moară până să i se vadă incompetenţa?

Şi, gata!

Adauga comentariu