Care sunt marile proiecte sociale promise de Boc care au rămas neonorate

De la începutul multiplelor sale mandate Emil Boc le promite clujenilor mari proiecte sociale. Primarul s-a lăudat că va construi două mari cartiere, respectiv Cartierul Valea Gârboului, de 12,7 hectare și încă unul: „Cartierul Tineretului” - de 203 hectare. Nici un caz social și nici un tânăr n-ar fi rămas fără casă.

Se sfârșește, în curând, încă un an în care se dovedește că promisiunile edilului legate de cele două cartiere au fost doar exerciții de imagine politică, vorbe în vânt.

Dar, să facem o trecere în revistă a acestor frumoase promisiuni electorale:

În urma unui proiect lansat în 2010 de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu MApN, în cartierul Valea Gârboului trebuia să se construiască 23.000 apartament. Locuințele ANL s-au făcut doar din vorbe, cartierul fiind în continuare fără nicio speranță.

Emil Boc, declara în urmă cu câteva luni că nu poate să miște un deget deoarece proiectul este blocat de Ministerul Apărării. Cum se face, cum nu se face, primarul Municipiului Cluj-Napoca mereu are o scuză pentru care nu se găsește nicio rezolvare. Mai ales pentru proiectele lansate public în perioada în care era premier al României.

“Problema este la Bucureşti. Noi am cerut Ministerului Apărării să ne dea dreptul să continuăm proiectul. Până nu primim aprobarea de la Ministerul Apărării Naţionale care este proprietarul terenului, nu mai putem să mişcăm niciun fir de păr şi nu putem semna niciun document legal cât timp nu avem această aprobare. Sperăm că nu se vor încăpăţâna cei de la Ministerul Apărării Naţionale să stea cu acel teren nefolosit şi să îl pute reda utilităţii publice pe un interval de 5-10 ani de zile când odată cu realizarea Centurii Metropolitane acea zonă de dezvoltare capătă un contur foarte important. Putem spera ca acea zonă să intre în intravilanul Clujului cu toate drepturile dar avem nevoie de acordul ministerului. Sunt nişte nerealizări aceste întârzieri birocratice în raport cu administraţia centrală” a spus în luna iunie Emil Boc.

Previzibil, dacă tot nu este Boc vinovat, proiectul bate pasul pe loc în continuare. Cetățenii clujeni care au nevoie de o locuință ANL sunt nevoiți să aștepte o minune ca Primăria să reușească să facă locuințele care ar fi trebuit terminate în 2013.

O altă promisiune neonorată a primarului este cartierul Tineretului. Demersurile acestui proiect au început în 2005, dar nu s-a făcut nimic pe parcursul celor 13 ani. Pentru Cartierul Tineretului, conducerea locală s-a ales cu nenumărate dosare, însă într-un final a scăpat cu basma curată.

Locuințele din Cartierul Tineretului văzute doar în cifre 

Cartierul Tineretului ar fi trebuit să transforme în realitate niște cifre impresionante: 2894 de apartamente la standard mediu, 1132 de apartamente la standard superior, 196 de apartamente penthouse, 363 de apartamente în locuințe terasă, 71 de case înșiruite, 300 de case cuplate, 358 de case detașate, 162 de vile pe terenuri individuale, 384 apartamente în regim de locuințe sociale.

Ne întrebăm acum la sfârșit de an, câte din aceste cifre au fost și realizate? Firește, suntem doar malițioși. Nu numai că nu s-a realizat nimic, dar municipalitatea încă se mai judecă cu foștii parteneri și a fost cât pe ce să ne lase văduvi de teren prețios.

Revenim cu detalii după ce vom primi răspunsuri din partea Primăriei.

 

 

Adauga comentariu