Cardul Revolut - tot mai utilizat de către clujeni

În ultimii doi ani, tot mai mulți clujeni aleg să folosească serviciile financiare oferite de către cardul Revolut. Astfel, instituțiile bancare standard au înregistrat scăderi în ceea ce privește numărul de clienți noi atrași, în vreme ce fintech-ul britanic are tot mai mulți fani.

Ultimele cifre oficiale făcute publice de către CEO-ul companiei din țara noastră, arată că în România sunt mai bine de 250.000 utilizatori ai aplicației, iar numărul acestora crește cu peste 1.200 în fiecare zi. Printre principalele orașe în care vom vedea carduri Revolut sunt București, urmat îndeaproape de Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

Dar ce este atât de special la acest card Revolut? Care sunt serviciile revoluționare cu care au ieșit ei pe piață, de au reușit să ia fața unor bănci mult mai renumite? Răspunsurile se vor regăsi în articolul de față.

Cum să-ți faci card Revolut?

Dacă nu te interesează prea mult ce este Revolut și care sunt avantajele acestui serviciu, ci doar vrei să știi cum să intri în posesia unui card emis de aceștia, o poți face dând click pe acest link.

Prin intermediul lui, nu doar că îți vei putea deschide un cont Revolut, dar vei beneficia și de transport gratuit al cardului, plus un bonus de 25 lei, odată ce ai făcut activarea contului. Oferta este permanentă, așa că poți aplica cu încredere, oricând dorești.

Ce e Revolut?

Revolut este o instituție financiară ce operează 100 % online, care a fost lansată în anul 2015 în Marea Britanie, de către un antreprenor rus – Nikolay Storonsky. Acesta a dorit să iasă pe piață cu o serie de servicii care să cutremure sistemul bancar standard la nivel mondial – lucru care s-a și întâmplat.

Serviciul funcționează ca o aplicație de mobil, ce vine cu un card fizic atașat și unul (sau mai multe) virtual. Așadar, prin intermediul telefonului mobil îți vei putea gestiona finanțele personale, fără să fie nevoie să mai faci drumuri până la un sediu fix, unde să te vezi nevoit să stai la coadă pentru a discuta cu cineva.

Și că tot am adus vorba de serviciile revoluționare cu care fintech-ul britanic a ieșit pe piață, iată cam care ar fi acestea:

Conversie valutară la cursuri interbancare

Printre principalele avantaje ale unui card Revolut este acela că, prin intermediul lui, vei putea realiza conversii valutare la cursuri interbancare.

Asta înseamnă că nu va mai trebui să stai cu grijă atunci când ești plecat în străinătate și trebuie să achiți ceva în valută. Doar scoți cardul din buzunar și plătești, știind că un curs valutar mai bun nu ai, efectiv, unde să găsești.

Totodată, acest serviciu este unul extrem de agreat și de către cei care au credite luate în Euro. Datorită unei parități avantajoase RON/ EUR, beneficiarii ajung să economisească sume semnificative în fiecare an.

Transferuri bancare gratuite

Un al doilea mare avantaj este dat de către transferurile bancare 100 % gratuite pe care le poți efectua prin intermediul aplicației de mobil Revolut. Da, ai citit bine! Nu va trebui să plătești nici un ban pentru a realiza transferuri bancare.

Indiferent de instituția bancară ce operează contul primitorului sau de suma pe care o transferi, comisioanele sau taxele pentru operațiuni de acest fel sunt 0.

Retrageri gratuite de bani, din orice colț al lumii

Cu ajutorul unui card Revolut, vei putea retrage numerar de la bancomatele oricărei bănci din lume, fără să plătești taxe sau comisioane. Mare atenție, însă, pentru că, în funcție de tipul de card pe care îl alegi, ai anumite limite impuse în ceea ce privește valoarea maximă pe care o vei putea retrage.

Securitate deplină a banilor

Nu doar că va trebui să introduci un cod PIN atunci când vei dori să intri în aplicația de mobil sau când vei vrea să retragi bani de la ATM-uri, dar contul Revolut vine cu o mulțime alte sisteme de protecție, unice în lumea bancară.

Astfel, vei avea următoarele opțiuni de securitate:

 • Protecție a contului prin amprentă (dacă telefonul tău dispune de cititor de amprentă)
 • Securitate pe locație – dacă telefonul se găsește într-o altă locație față de card, tranzacțiile efectuate sunt automat blocate
 • Sistem de plată online 3D Secure, prin intermediul căreia ți se va genera un al doilea cod de siguranță ce îți va fi trimis pe telefonul mobil, în momentul efectuării de tranzacții online
 • Poți activa serviciul Apple Pay direct din aplicație
 • Ai posibilitatea de a genera o infinitate de carduri virtuale, ce pot fi șterse după fiecare plată online – în felul acesta garantând faptul că nimeni nu va avea cum să îți cloneze cardul fizic

… și multe altele.

Tipuri de carduri

În ceea ce privește cardul Revolut, există trei planuri de tarifare diferite, fiecare dintre ele venind cu câteva caracteristici proprii. Acestea sunt:

Cont Standard – gratuit

 • Acest tip de cont este gratuit, însă va trebui să plătești o taxă de transport de 25 lei, pentru a putea primi cardul
 • Dacă dai click pe link-ul acesta vei beneficia de transport gratuit al cardului, dar și de un bonus de 25 lei, după activarea contului
 • Poți retrage până la 800 lei sub formă de cash de la bancomate, pe lună*
 • Schimburile valutare sunt limitate la 20.000 lei în fiecare lună

Cont Premium – 30 lei/ lună

 • Transport rapid gratuit către adresa dată de tine a cardurilor
 • Poți deține două carduri fizice conectate la același cont
 • Retrageri maxime de până la 1.600 lei/ lună*
 • Fără limită în ceea ce privește schimburile valutare

Cont Metal – 55 lei/ lună

 • Transport gratuit a cardurilor – poți deține două carduri metal
 • Retrageri de până la 2.400 lei/ lună de la bancomate*
 • Nu există limită de schimb valutar
 • Serviciu rapid de relații cu clienții
 • Cashback de până la 1 % din achizițiile efectuate cu cardul

* în cazul în care dorești să retragi de la ATM-uri sume de bani mai mari față de maximele impuse, va trebui să achiți un comision de 2 %, aplicabil diferenței dintre limite și valoarea retrasă.

Sfaturi utile Revolut

În încheiere, vrem să îți prezentăm câteva sfaturi utile în ceea ce privește utilizarea unui card Revolut.

Nu retrage sume mai mari de limitele impuse

Da, știm că acei 800 lei pe care îi vei putea retrage de la bancomate, în cazul conturilor Standard, pot părea cam puțini. Dar chiar nu credem că merită să plătești comisionul de 2 % de care am amintit mai sus, ce se aplică sumelor ce depășesc limitele aferente fiecărui tip de cont în parte.

Nu efectua schimburi valutare în week-end

În cazul conturilor Standard, dacă efectuezi schimburi valutare mai mari de 20.000 lei, va trebui, pentru sumele ce depășesc această limită, să plătești un comision de 0.5 %. Mai mult decât atât, același comision îl vei achita și în cazul efectuării de schimburi valutare în timpul week-end-urilor.

Nu îți transfera sume mari de bani deodată

Ai mare grijă, pentru că atunci când îți transferi sume mari de bani deodată, contul îți va fi automat blocat, pentru a fi efectuate anumite verificări, astfel încât să se dovedească proveniența banilor. Se poate să ți se ceară acte doveditoare, de tipul fluturașilor de salariu, contracte de colaborări, extrase de cont etc.

Adauga comentariu