Caravana Scrimei Romanesti vine maine la Cluj

Demonstratii de scrima, lectii de istorie a scrimei sau prezentarea cluburilor din orasele gazda, sunt doar cateva din actiunile pe care le va desfasura Federatia Romana de Scrima, maine, la Cluj-Napoca.

Scopul acestui eveniment este de a populariza acest sport, atragerea copiilor spre sala de scrima, explicarea beneficiilor practicarii unui sport, interactiunea dintre copii si marii campioni ai scrimei romanesti. Demonstratiile vor avea loc in pietele publice din centrele oraselor, sali de sport, teatre, case de cultura (acestea din urma doar in caz de vreme neprielinica).

Tot in cadrul campaniei Federatiei Romane de Scrima, se anunta si premiera filmului independent Plansa, lungmetrajul de debut al regizorului Andrei Gheorghe. Un film despre pasiunea pentru scrima a doi sportivi care dezvolta o relatie personala si sacrificiile lor pentru sportul de performanta.

Invitatii din partea Federatiei Romane de Scrima care vor fi prezenti sunt Tiberiu Dolniceanu si Ana Maria Branza – lideri in clasamentele Cupei Mondiale la sabie si spada seniori si componentii echipelor de sabie, spada si floreta ale Romaniei la seniori, juniori si cadeti. Cu ocazia acestui eveniment se va prezenta si clubul de scrima din Cluj.

Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata evenimentului!

sursa foto: csmiasi.ro

Adauga comentariu