Caracatita Buta si ventuzele cu care suge din banul public

Bogdan Buta administreaza afaceri care au cifre de afaceri de milioane de lei. In cele patru societati comerciale in care are actiuni, acesta s-a asociat cu lideri ai studentilor sau fosti membri in organizatii studentesti, care, apoi, au fost implicati in organizarea de evenimente marca Buta.

Bogdan Buta a reusit, in ultimii ani, sa-si puna pe picioare firme de organizari de evenimente, care capuseaza banul public alocat de institutiile clujene, pentru sprijinirea proiectelor culturale. Bogdan Buta a fost directorul Federatiei SHARE si cenzorul Consortiului Organizatiilor Studentesti (COS) din Cluj.

 

E actionar in patru firme si administrator in trei dintre ele

 

Dettra Organization SRL a fost infiintata de catre Bogdan Buta in octombrie 2010, numarul de angajati declarati la Ministerul Finantelor fiind de cinci persoane. In 2010, firma lui Buta a inceput cu o cifra de afaceri de zero lei, in 2011 a fost de 53.000 de lei. Un an mai tarziu, in 2012, aceasta a ajuns la 103.000 de lei. De la un an la altul, insa, business-ul lui Buta a inflorit, astfel ca, anul trecut, cifra de afaceri a societatii Dettra a fost de peste un milion de lei.

Prin aceasta firma, Bogdan Buta a organizat concertul James Blunt la Cluj, eveniment TiMAF, care a fost sustinut de catre Primaria Cluj-Napoca cu 100.000 de lei.

Transilvania International Music&Art Festival (TIMAF) a fost organizat de  Asociatia Student Plus, organizatia studenteasca care deruleaza la Cluj-Napoca si programul OMNIPASS – cardul studentesc care, de anul trecut, a fost eliberat doar contra-cost pentru studentii clujeni. Presedintele organizatiei este Bogdan Buta, iar membrii fondatori, pe langa el, au fost Andrei Ciubuc si sora acestuia, Natalia Ciubuc.

Bogdan Buta e administrator si actionar (50%) si la Portmoneu SRL, societate care il mai are actionar pe Vizitiu Sveatoslav.

La VBA Media Consult SRL, Bogdan Buta are 25% din actiuni, ceilalti actionari fiind Andrei Ciubuc si Vasile Ilea.

La Omni Store SRL, Bogdan Buta detine 33% din actiuni, partenerii sai de afacere fiind Andrei Ciubuc si Paul Dan Chis.

Cine sunt oamenii cu care se inconjoara Bogdan Buta

Vlad Pop este, din 2012, presedintele Consortiului Organizatiilor Studentesti din Cluj, iar la infiintarea Federatiei SHARE, tot el a fost numit presedinte. Si, bineinteles, acelasi Vlad Pop este angajatul lui Bogdan Buta, la Dettra.

Bogdan Buta este partener de afaceri si cu Andrei Ciubuc (foto sus), protejat al fostului rector al UBB Cluj, Andrei Marga. Buta si Ciubuc sunt asociati, alaturi de Paul Chis, la Omni Store SRL, care are domeniu de activitate “intermedieri in comertul cu produse diverse”. Cei doi sunt asociati si in VBA Media Consult SRL, firma declarata inactiva in 2012.

In acelasi an, Buta a infiintat o a patra firma, SC Portmoneu SRL, unde este asociat cu Vizitiu Svetoslav (foto sus). Si aceasta firma are acelasi domeniu de activitate “intermedieri in comertul cu produse diverse”. Vizitiu Sveatoslav este CEO la Art Dinasty, a studiat la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (unde a studiat si Bogdan Buta) si este din Vladivostok (Rusia). El este casatorit cu Siuzana Vizitiu.

Potrivit profilului de pe Linkedin, a fost membru al Organizatiei Studenilor din Universitatea Cluj-Napoca si a facut parte din echipa de organizare a TiMAF. Intre mai 2007-ianuarie 2010 a fost managerul Departamentului de Imagine din cadrul OSUT (condusa de Buta multi ani). 

Vasile Ilea (foto sus) a fost administratorul Tocaroba, iar acum detine 50% din ZuperEvents, impreuna cu Razvan Colcer. Este simpatizant PSD Cluj, pe profilul de Facebook avand fotografii cu evenimente organizate de PSD Cluj.

Mark Adrian Torok  (foto sus) este, din aprilie 2012, Prefect al Studenților, Universitatea „Babes-Bolyai”. In 2010 a fost Coordonator Relatii Publice al Festivalului studentesc „Luna Studentului Clujean”, organizat de o asociatie controlata de Bogdan Buta.

Colcer Razvan Dorel (foto sus) este simpatizant PSD, prieten si fost coleg cu Bogdan Buta la TocaRoba.

 

In 14 mai 2013, la o discutie informala din Bulgakov despre proiectele Federatiei Share, au stat la aceeasi masa Horváth Anna, viceprimar si mai multi reprezentanti ai consiliului, Bodor László, directorul Festivalului Peninsula, reprezentantii USMC, Bogdan Buta, presedintele festivalului TIMAF, Vlad Pop, presedintele federatiei si Mark Adrian Török, prefectul studentilor.


 

Comentarii

Alexandra

14.03.2015 01:22

Penibilitate maxima. Cine va plateste sa inventati tot felul de teorii ale conspiratiei?

china

14.03.2015 13:28

sa-i urce Nasra pe http://www.teiadna.ro !

ALIN

14.03.2015 15:08

niste oameni au niste firme. ce e rau in asta?

mucenicu'

14.03.2015 17:31

Exemple de coabitare perfecta cand e vorba de bani (multi)! Pedelisti cu pesedisti, romani cu unguri si rusi, patroni cu studenti! Ce mai, increngatura mafiota in toata regula!

Andrei

15.03.2015 01:04

asta e din seria "super razatoarea" :))). Daca tot faci mare investigatie jurnalistica, publica, seriosule, si activitatea acestora. Jumatate din firmele  de sus nu au avut niciodata activitate. Nu au rulat niciun sfant.

Adauga comentariu