Capturat la Cluj la doi ani după ce a tâlhărit o femeie în Irlanda pentru 22.000 de euro. Curtea de Apel Cluj a decis extrădarea lui

Autoritățile din Irlanda au solicitat sprijinul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj în vederea identificării, arestării și extrădării inculpatului NICOLA IANCU-COSMIN, un clujean domiciliat în Florești, suspectul principal într-un dosar de tâlhărie. Potrivit mandatului de arestare național, emis în urmă cu doi ani de către Curtea Districtuală Metropolitană Dublin (District Court Area of Dublin Metropolitan District), Irlanda, Cosmin Nicola a atacat-o pe Kay Conroy, deposedând-o pe aceasta, prin violență, de mai bine de 22 de mii de euro. 

Anchetatorii suspectau că Nicola a avut complici, iar în tot acest timp s-a încercat identificarea acestuia, în vreme ce s-a reîntors în România. Pe 18 noiembrie, Nicula a fost reținut, iar în următoarea zi, magistrații CA Cluj au decis arestarea acestuia în vederea predării sale către autoritățile din Irlanda. 

„În temeiul art. 109 alin. 1 din Legea nr. 302/2004 admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Irlanda cu privire la executarea mandatului european de arestare emis la data de 18.02.2019 de către Înalta Curte (The Hight Court) Irlanda, ce are la bază mandatul de arestare naţional din data de 05.11.2018 emis de Curtea Districtuală Metropolitană Dublin (District Court Area of Dublin Metropolitan District), Irlanda, faţă de persoana solicitată N. I.-C. – şi dispune predarea acesteia în vederea efectuării urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, faptă prevăzută de art.14 din Legea justiţiei penale din anul 2001 şi, în consecinţă: În baza art. 104 alin. 7 şi 10 din Legea nr. 302/2004, dispune luarea măsurii arestării în vederea predării persoanei solicitate N. I.-C. pe o durată de 30 zile, începând cu data 19 octombrie 2021 şi până la data de 17 noiembrie 2021. Dispune emiterea mandatului de arestare faţă de persoana solicitată N. I.-C. Constată că persoana solicitată N. I.-C. nu a fost de acord cu predarea şi că nu a renunţat la regula specialităţii. În baza art. 109 alin. 1 din Legea 302/2004, dispune predarea persoanei solicitate N. I.-C. către autorităţile judiciare din Irlanda”, arată magistrații Curții de Apel Cluj. 

Adauga comentariu