Capitala Europeana face pace intre politicienii Clujului

Clujul a marcat astazi un moment istoric, dupa cum au remarcat mai toti politicienii care au luat parte la semnarea protocolului de colaborare cu Asociatia Cluj-Napoca CCE pentru susinerea proiectului Cluj-Napoca 2021 Capitala Culturala Europeana. Ca niciodata, Boc si Uioreanu au fost amabili si curtenitori si nicio sageata nu s-a aruncat peste masa unde au stat liderii principalelor partide clujene. Semnarea protocolului intre partide si Asociatia Cluj-Napoca – Capitala Culturala Europeana (CCE) a marcat indeplinirea unui criteriu de evaluare a proiectului cu care orasul candideaza la titlul din 2021.
“Toate orasele candidate la titlul de CCE vor semna un asemenea protocol sau vor incerca sa faca asta, caci nu sunt convins ca vor reusi toate sa duca la indeplinire acest lucru. Este un act abligatoriu, tocmai pentru ca si in orase vestice s-a intamplat ca o data castigat structurile politice sa perturbe bunul mers al proiectelor. In fata juriului, va trebui sa avem un document semnat, tocmai in vederea asigurarii continuitatii”, a explicat Florin Morosanu, directorul Asociatiei Cluj-Napoca CCE.
Incheierea protocolului isi propune sustinerea candidaturii Clujului la titlul de CCE 2021, precum si promovarea candidaturii in cadrul partidelor europene din care fac parte cele de la Cluj. Actul a fost semnat de presedinții organizatiilor judetene ale partidelor politice din judetul Cluj.
“Ceea ce se intampla aici acum este un act de normalitate, sustinem o initiativa care nu e a nici unui lider politic, ci a comunitatii. Faptul ca suntem primii din tara care dam acest acest semnal de normalitate denota ca aici exista cadrul de desfasurare pentru aceasta”, a declarat primarul Emil Boc.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj a anuntat ca va avea discutii cu omologii sai din judetele invecinate pentru ca si ei sa sustina proiectul candidaturii Clujului. Zambitor, acesta s-a declarat multumit ca a avut ocazia sa fie gazda intalnirii istorice si a anuntat ca mai urmeaza intalniri intre institutia pe care o conduce si Primarie.
“Daca domnul primar ma invita la Primarie, o sa vin cu placere, nu am mai fost acolo de cand eram consilier”, a spus Uioreanu. “Sarcinile pe care le avem de acum incolo sunt trasate. Avem destule luni in care sa ne balacarim politic. Cred, insa, ca e un subiect pe care merita sa il sustinem si sa lasam la o parte toate orgoliile”, a adaugat presedintele CJ Cluj.
Remus Lapusan, liderul PSD Cluj a remarcat ca avem un oras unic in lume si ca toti trebuie sa se implice ca sa castige titlul, dar ca e important ca si societatile comerciale din oras sa se implice. Vakar Istvan, de la UDMR a subliniat ca partidul pe care il reprezinta a fost de la inceput alaturi de proiect. Florin Stamatian de la PDL a salutat implicarea liderilor mai multor domenii ale Clujului, dupa ce la inceput mai mult oamenii de cultura erau alaturi de proiect.
“Ca reprezentant al sectorului cultural, ma bucur sa traiesc acest moment in care doua domenii aflate mereu in opozitie – politica si cultura – se afla la aceeasi masa. Am marcat una dintre cele mai importante criterii din dosarul de candidat”, a spus Rarita Zbranca, manager cultural la Fabrica de Pensule si al proiectului Cluj-Napoca CCE.
La eveniment au fost prezenti si membri ai Consiliului Director al asociatiei.
“Am venit doar sa vad cum arata un consens politic. Mai e mult pana departe si Clujul trebuie sa inteleaga ca e proiectul copiilor nostri”, a spus Dragos Damian, directorul general de la Terapia Ranbaxy si membru al consiliului.
Protocolul a fost semnat de liderii locali ai PC, PDL, PNL, PP-DD, PSD, UDMR si UNPR.

Adauga comentariu