Candidează Alin Tișe pentru funcția de președinte al PNL? Tișe: „Voi candida pentru o funcție în partid. Niciunul din ceilalți doi candidați nu au o experiență publică superioară”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, ar putea să fie cel de-al treilea candidat pentru funcția de președinte al PNL, alături de Ludovic Orban și Florin Cîțu. Tișe susține că în acest moment analizează această posibilitate deoarece consideră că îl recomandă pentru această funcție experiența și performanța politică.

„Am fost primul și singurul din țară care și-a asumar această poziției tranșantă în care am spus că îmi doresc un alt președinte pentru PNL. În momentul de față analizez situația candidaturii pentru că trebuie să văd în ce măsură există o șansă și o posibilitate efectivă de a câștiga. Din punct de vedere al experienței și al performanței politice niciunul dintre cei doi candidați înscriși nu au o activitate publică superioară. Și din prisma vârstei și din prisma experienței pe care Dumnezeu și colegii de partid mi-au dat-o. Voi candida la o funcție în partid, urmează să analizez șansele de câștig pentru acea poziție și o voi anunța public”, a declarat Alin Tișe într-o intervenție la Ziua de Cluj. 

Alin Tișe chiar le recomandă tuturor membrilor de partid care sunt nemulțumiți de statutul lor și de modul în care este condus partidul să se înscrie în competiție pentru o funcție în conducerea partidului. 

„Dacă pe cineva îl bate gândul să candideze, ar trebui să îl bată gândul pe orice membru de partid care este nemulțumit de statutul pe care îl are la un moment dat și de modul în care el crede că partidul funcționează, bine sau rău. Un partid are cicluri electorale. Dacă nu ar fi așa, înseamnă că ne întoarcem cu mulți ani în urmă când aveam de la început stabilit câștigătorul unei competiții în partid și li se părea absolut criminal să vină cineva să îl concureze pe șeful de partid. Nu e normal ca atunci când expiră mandatul unui președinte să îl concureze toți care cred că au soluții mai bune? Mi s-ar părea extrem de periculos să nu se întâmple asta. Un partid este viu atât timp cât are competiție. Pe oricine îl poate bate gândul să candideze la o funcție în partid dacă crede că are ce să ofere și dacă are în spate o activitate care să îl legitimeze pentru o asemenea candidatură”, a mai declarat Tișe. 

În timp ce primarul Emil Boc a fost printre primii care și-au anunțat public susținerea pentru premierul Florin Cîțu, chiar înainte ca acesta să își anunțe candidatura pentru conducerea partidului, Alin Tișe a preferat doar să declare că el își dorește o altă conducere pentru PNL. 

„Așteptările mele de la Congres privesc câteva chestiuni care să ducă la o redresare a partidului și a atitudinii pe care liderii pe care îi vom alege o vor avea față de membri de partid. Trebuie să ne orientăm spre o echipă de conducere din care să facă parte oameni care au performanțe administrative, politice și care au demonstrat prin cariera lor acest lucru. Dacă tu nu ai credibilitate la tine acasă, nu ai susținere în propria organizație, este puțin probabil ca ajungând în conducerea centrală prin diverse modalități, altele decât performanța politică și administrativă, vei putea să fii credibil. Îmi doresc o echipă tânără, proaspătă, cu cuvânt, cu coloană vertebrală, care să aprecieze filialele cu rezultate”, potrivit lui Alin Tișe.

 

Adauga comentariu