Candidatul Ninel Peia se ruga la mănăstire, deși știa că era căutat de 150 de polițiști

Candidatul la alegerile prezidențiale, Ninel Peia, a pus pe jar poliția și Serviciul de Protecție și Pază după ce a plecat în toiul nopții din hotelul clujean în care era cazat și nu a mai putut fi contactat. Ulterior, acesta a fost găsit la o Mănăstire din Suceava. 

”La data de 7 noiembrie am fost sesizați de serviciul de protecție și pază cu privire la dispariția unui candidat la alegerile prezidențiale. Imediat după sesizare au fost întreprinse măsuri pentru clarificarea aspectelor semnalate și pentru depistarea persoanei. Au fost vizualizate imaginile de supraveghere și s-a stabilit că persoana în cauză a părăsit hotelul în care era cazată pe timpul nopții în jurul orei 1. Importante efective de poliție, mai exact peste 150 de polițiști împreună cu ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază au fost angrenați pe parcursul întregii nopți pentru depsitarea persoanei în acțiuni de căutare. Astfel, în urma unor activități investigative complexe bărbatul a fost depistat pe raza județului Suceava la o mănăstire și s-a stabilit că nu a fost victima vreunei infracțiuni. Activitățile întreprinse au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și al Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În acest caz, se continuă investigațiile pentru stabilirea împrejurărilor legate de dispariția acestuia”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.

Ninel Peia ar fi știut că era căutat, dar și-a închis telefonul și a refuzat să ia legătura cu cineva, preferând să stea la mănăstire să se roage, asta în timp ce peste 150 de persoane au fost angrenate în căutarea lui. 

”Există indicii conform cărora persoana în cauză ar fi cunoscut faptul că este căutată de către polițiști și ofițeri din cadrul Serviciului de Protecție și Pază, însă pe toată această perioadă a avut telefonul închis și nu s-a reușit să se stabilească o legătură telefonică cu acesta. Din informațiile primite, persoana în cauză beneficia de servicii de protecție și pază doar pe durata acțiunilor publice aferente campaniei elecgtorale. Persoana în cauză s-a dus la mănăstire pentru a primir binecuvțntarea preoților și pentru a se ruga”, a menționat Carmen Ponpaș.

 

Adauga comentariu