Candida Petrans - simptomatologia tupeului

Candidoza este o infectie determinata de ciuperca (fungul) Candida Petrans, mai precis, apare prin inmultirea exagerata a ciupercii tupeului (Fungus Audacium) la nivelul glandului. Se poate intalni sub formele: 

- candidoza chenzinala

- candidoza cincinala

- candidoza artizanala

- candidoza seminala

- candidoza uninominala 

- candidoza morala

 

Boala este intalnita la femei, dar nu la un numar mare de exemplare, deoarece, norocul nostru, societatea romaneasca este indestul de misogina incat sa nu promoveze foarte multe femei pe functii de conducere.

Ea, boala, este insa des intalnita la barbati, unde are manifestari complexe, in functie de marimea glandului, mergand de la putulica de primar de comuna, pana la glandul de primar, sef de consiliu judetean si culminand cu madularul de ministru, sef regie de stat, presedinte de partid si, in fine, cu mataranga prezidentiala.

De aceea, in termeni de specialitate, Candidoza Petrans este considerata a fi facand parte din seria bolilor cu transmitere manuala. Manual, iei si dai Candidoza Petrans, in functie de care parte a glandului te afli.

 

Daca esti la primire, atunci incasezi manual plicuri, plase, carduri, semnezi manual case subevaluate, in fine, ca sa primesti, manual trebuie sa dai contracte sau sa facilitezi implinirea nevoilor donatorului.

Daca esti la dat, atunci manual inmanezi, faci sa fie bine, ungi, lubrifiezi, deschizi, faci uitat un plic, totul mana in mana.

 

De cele mai multe ori, pacientii nu cunosc si nu recunosc ca au boala candidozei morale.

Iata, un exemplu: domnul Ioan Petran, notat la rechizitoriu de catre DNA pentru ca a primit - in calitate de consilier judetean, profesor la Universitatea Tehnica, sef la PNL Cluj-Napoca, stalp al societatii - spaga atat in natura (scaune faine din piele de la Mobexpert), cat si in cash, 20 000 de euro de la directorul de dezvoltare al UTI, societate cu care institutional nu avea ce sa discute altceva decat despre vreme, caci UTI are contracte cu aeroportul, regie aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, unde el este ALES prin votul cetatenilor, ei bine, domnul Petran pur si simplu sustine cu tarie ca se afla in stare perfecta de nevinovatie si ca nu are de ce sa isi dea demisia.

Desi este trimis astazi in judecata de catre medicul de garda Elena Botezan, de la sectia DNA Cluj, pacientul Petran se considera moral tun si gata!

Simptomatologia pare sa nu se amelioreze si pacientul Petran inca are curaj sa mearga, in starea proasta morala in care se afla, atat la sedintele de Consiliu Judetean, cat si la partid. 

Clinic vorbind, sunt doua entitati carora nu le crapa obrazul de rusine: pacientul Petran si oglinda in care se priveste dimineata.

 

 

 

 

 

Comentarii

alin

23.06.2014 22:55

Nu imi vine sa cred ce slabe articole puteti avea!!

momo

24.06.2014 08:12

tu cine esti? Petran?

Liviu Alexa

23.06.2014 23:28

Alin, du-te citeste Fucklia. 

Membru PNL

24.06.2014 17:18

Din pacate unii sunt atat de avizi dupa putere incat uita ce-i aia onoare, respect fata de colegi (macar), respect fata de partid. De alegatori ce sa mai spunem.  Liviule de oameni ca tine si Bildea avem nevoie in politica. Oameni care nu stau pe scaun doar sa-l tina cald sau sa profite pentru a-si umfla buzunarele. 

Dan

24.06.2014 17:54

Alin, stii sa citesti, sau nu-ti plac pozele?

Adauga comentariu