Când Tișe e în vacanță, vine Comisia de Mediu a Senatului în inspecție la groapa de gunoi a Clujului

Că tot e plecat Alin Tișe în concediu, o comisie de Mediu a Senatului României va ajunge mâine la Cluj, în cadrul unei misiuni ce vizează tema deșeurilor la nivel national. Membrii comisiei vor purta discuții cu autoritățile județene pe tema declanșării procedurii de infrigement pe România. Aceasta vizează depozitele neconforme de deșeuri, a căror activitate a fost sistată în 2010, și care prevede închiderea lor în martie 2018.

Vizita surpriză la Cluj vine în contextul scandalului aflat în plină desfășurare pe tema gestionării dezastrului ecologic de la Pata Rât dintre președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, și prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș.

Reamintim faptul că, fostul președinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan, a formulat și trimis, încă din 2015, mai multe sesizări și plângeri cu privire la depozitările ilegale de deșeuri, efectuate atât pe depozitul aflat în conservare, cât și în afara lui. Documentele au fost trimise către structurile locale și centrale ale DNA, SRI și DIICOT, dar și către Președinția României.

Cu rezultate nule.

Adauga comentariu