Când salvarea animalelor se transformă în obsesie, 1000 de suflete ajung să trăiască în condiții groaznice. Apel către autorități și ONG-uri pentru rezolvarea situației de la adăpostul lui Radu Țărmure

Comentarii

Alex

19.05.2017 15:52

Intr-adevar imaginile cu modul in care stau cainii nu sunt cele mai frumoase, insa problema principala a fost cauzata de stat prin faptul ca (1) statul nu a creat o lege prin care sa previna si sa sanctioneze drastic abandonul, lege care sa fie si aplicata de acelasi stat care acum se gandeste cum sa actioneze (2) statul a actionat abuziv, corupt si mizer in problema gestionarii cainilor fara stapan prin masacrarea lor la propriu in centrele de ecarisaj, de 25 de ani si mai acut in ultimii ani, angajand firme care schilodesc animalele in momentul capturarii si analfabeti care le tortureaza in centrele de ecarisaj.Era clar si previzibil ca vor aparea oameni care vor incerca sa salveze aceste animale, asa cum a incercat si Radu Tarmure care evident a fost depasit de numarul extrem de mare de animale abandonate din cauza statului. Evident ca o persoana fizica nu are cum sa faca fata la o asemenea responsabilitate, in mod sustinut, zeci de ani, cu resurse personale si donatii ocazionale.Dar a incercat si acei caini traiesc, datorita lui, altfel erau morti de multi. Pentru cainii respectivi a reprezentat o salvare, buna sau rea, dar o salvare, altfel statul i-ar fi macelarit deja demult.Faptul ca se trezesc vorbind cateva autoritati, incurajate de un trend in a-l denigra pe Radu Tarmure, este josnic si mizer. Acele autoritati au dormit 20 de ani si nu au fost capabile sa faca o legislatie aplicabila si sa trateze animalele intr-un mod uman, nu sa le macelareasca. Faptul ca Nicolae Pivariu are tupeul sa minta ca asociatiile mimeaza implicare, il rog sa vina noaptea la 2 sa ridice caini loviti de masina in agonie si sa ii duca la medic si ii transmit pe aceasta cale ca este un nesimtit.Autoritatile, primaria etc. ar trebui sa se uite la ei in ograda, unde domnesc coruptia, mizeria si jegul uman din adaposturile publice:- faptul ca acei caini mor de foame pentru ca angajatii adaposturilor publice vand mancarea la negru- faptul ca medicii din adaposturile primariei schingiuiesc animalele, prin batai si prin operatii efectuate in batjocura, operatii care genereaza infectii si moarte- faptul ca centrele de ecarizaj, inclusiv din Cluj, prin coruptie, procesau cainii impreuna cu diverse firme prietene de pielarie, si cainii ajungeau manusi- faptul ca statul nu promoveaza adoptia, iar cainii ajunsi la ecarisaj sunt sterilizati de niste macelari ca apoi sa fie eutanasiati, deci pentru ei ecarisajul fiind un purgatoriu de 14 zile.Faptul ca doreste sa fie lasat in pace este si normal, pentru ca nu este usor sa ai grija de 1000 de caini. Nu sunt prieten cu Radu Tarmure, nu am interactionat niciodata cu el.

Janka

19.05.2017 22:41

Aveti mare dreptate..

daniela

19.05.2017 22:20

Probabil ca, daca exista implicare mai mare din partea voluntarilor, a asociatilor si o discutie la rece cu dl Tremure, aceste animale erau mai bine ingrijite. Nu poti da cu piatra intr-un om care a salvat aceste suflete. Este si normal sa nu existe incredere cand vezi ca exista atat de multe sanse ca ..cainii pe care tu i-ai hranit sa ajunga la diversi nebuni peste hotare. Este un ex..si cred ca va dati seama la ce ma refer. Acest adapost, din punctul meu de vedere, trebuie sa existe in continuare, cu o mana intinsa in sensul de sprijin in ingrijirea animalelor.  Dl Tremure este un om trecut prin viata si probabil ca este greu de convins ca exista si oameni cu buna intentie. Parerea mea e ca greutatile de care s-a lovit, singur, l-au facut asa. Nu il cunosc. Comentariul il fac privind din afara. 

claudia lozan

22.05.2017 06:56

Oameni buni ,ajutati-l pe el si aceste suflete ale lui ,la care nu mai face fata.Nu ar fi asa de mult pentru construirea unui adapost incet incet,intai un teren,apoi constructia si sunt sigura ca iubitorii de animale ar sari cu ajutoare vazand caci se face cu adevarat ceva pentru acest om si mai ales pentru aceste multe sufletele ce vor sa se joace si sa fie iubite,au dreptul la viata!Sunt sigura ca ar veni ajutoare daca se implica primaria la inceput ,nu costa asa de mult ca sa se planga, trebuie sa vrea sa fie generoasa,ar fi un exemplu frumos la toate crimele si nedreptatile facute animalutelor din tara asta!

Eutansiati Maid...

30.05.2017 00:33

Oameni cu problema psihice grave acesti " salvatori de maidanezi " . Autoritatile ar trebui sa-i verifice psihologic si fortat pe acesti nebuni scapati din sectiile de psihiatrie .

Adriana

05.06.2017 13:06

Esti un mare, mare las , ti-a fost frica sa iti lasi numele ?? Singurul nebun esti TU ! Te rog sa-ti faci un control !

Adauga comentariu