Când plouă, floreştenii se roagă să funcţioneze ferma de pui

Comuna Floreşti continuă să-şi uimească locuitorii în fiecare zi. A devenit însă un lucru obişnuint ca, la fiecare ploaie mai serioasă, ceea ce nu a fost cazul ieri după-amiază, sistemul de canalizare al comunei să cedeze,  iar apa reziduală să refuleze pe străzile asfaltate de mântuială. Mirosul pestilenţial este resimţit atât pe drumul naţional, cât şi între ansamburile de blocuri, cetăţenii fiind nevoiţi, în multe cazuri, să circule prin bălţile pline de excremente. Nimeni  din administraţia locală nu recunoaşte că dezvoltarea  haotică şi lăcomia constructorilor, care în multe cazuri au subdimensionat sistemul de scurgere al apelor menajere, creează foarte mult  disconfort celor care îşi plătesc taxele şi impozitele.


Când plouă, multe străzi din Floreşti pot fi uşor confundate cu canalele pline de gondole ale minunatului oraş italian, Veneţia. Spre deosebire de Veneţia, unde multe dintre clădiri au o vechime de câteva sute de ani, de pe blocurile construite în Floreşti în urmă cu 7-8 ani, tencuiala cade peste maşini. 

Când plouă, parcările, şi aşa insuficiente, devin adevărate psicine, iar în unele cazuri apa ajunge să intre în scările blocurilor. 

Când plouă, floreştenii se roagă pentru ca ferma de pui să funcţioneze. De ce? Pentru că ferma de pe strada Eroilor nu prezintă, în ciuda mirosului emanat, potrivit reprezentanţilor DSP, un pericol pentru sănătatea publică aşa cum pezintă apa din canalizare care iese pe străzile comunei. Pentru a ajunge în case, sute de  cetăţeni sunt nevoiţi să coboare din maşini şi să circule prin bălţile pline de excremente. Cât de igienic şi sănătos este, rămâne de văzut, când vor apărea primele îmbolnăviri în rândul populaţiei din comună. 


Până când sistemul de canalizare va putea deservi cei aproape 50.000 de oameni, locuitorii comunei Floreşti nu mai sunt nevoiţi să îşi planifice concediul la Veneţia pentru că "veneţia" e în Floreşti, cea mai mare comună din ţară. 

Foto: Adrian Anca/Facebook 

Adauga comentariu