Când mințiți și când spuneți adevărul, domnilor Rareș Bogdan și Ludovic Orban?

Politicianul român mizează mereu pe faptul că votantul de regulă are memoria scurtă. În amalgamul preso-politicii danubiano-pontice, cameleonismul a fost mai mereu cea mai indrăgită strategie a celor care și-au asumat rolul de lideri politici, declaratiile acestora schimbandu-se nu de puține ori categoric în funcție de moment și interes. 

În contextul  în care Rareș Bogdan și Ludovic Orban sunt astăzi două personalităși marcante ale partidului care urmează să preia guvernarea, cel din urmă fiind chiar prim-ministru desemnat, se cuvin a fi puse unele intrebări pentru a clarifica unele declarații ale domniilor lor.

  • Dl Rareș Bogdan, în anul 2016 pe vremea când era vedetă Realitatea TV făcea o propunere șoc:

”Voi face o PROPUNERE șoc! Vreau să propun ARESTAREA tuturor miniștrilor care au fost la conducerea Ministerului Transporturilor din 1990 până astazi! De ce? Pentru SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE! […]România nu poate miza pe Turism din cauza INFRASTRUCTURII MAI MULT DECÂT PRECARE!”

În lumina acestei declarații, il  provoc pe dl Rareș Bogdan să răspundă la următoarea întrebare:

Domnule Rareș Bogdan vă mențineți opinia,  potrivit căreia, premierul desemnat Ludovic Orban ar trebui să facă închisoare pentru infracțiunea de subminare a economiei nationale? Din poziția actuală a acestuia, aceea de  premier desemnat al  Romaniei va fi un personaj care va submina economia țării la o scară mult mai mare?

  • În anul 2006 din poziția de președinte al PNL București, dl Ludovic Orban făcea următoarea declarație cu ocazia  discursului rostit în fața femeilor liberale din Alba, la  Conferința Organizației Județene a Femeilor Liberale:

“E nevoie de un nou val, care sa dea o noua respirație Partidului National Liberal, acest val venind din partea tinerilor și a femeilor. La nivelul conducerii centrale a PNL am avut două doamne: Mona Musca si Raluca Turcan. Mona a plecat pentru ca era ocupată să-și țină cuvântul față de Basescu, nu față de electorat, pentru ca electoratului i-a promis că va guverna bine în România. Am rămas cu Raluca Turcan, asta e, ce să facem (…) Vă recomand să nu urmași stilul de carieră politică al Ralucai Turcan […]. Nu trebuie să treceți prin patul nici unui șef dacă vreți sț ajungeti în funcții publice importante”.

 

Domnule Ludovic Orban, vă mentineți aceste declarații, în condițiile în care numele Ralucai Turcan este intens vehiculat pentru portofoliul educației?

 

Raspunsurile la aceste intrebări sunt esențiale în acest moment, deoarece oamenii au dreptul să știe dacă viitorul prim ministru al României este un personaj care a subminat economia națională, iar viitorul ministru al învățământului o “femeie ușoară”.

Adauga comentariu