Când gunoiul dă pe-afară din "Fotografilă”

O stradă ca oricare alta - Aurel Suciu. Dintr-un cartier oarecare - Gheorgheni. Dintr-un oraș care figurează în Top-uri tot mai năucitoare: locul 3 la infecțiile intraspitalicești; locul 1 în domeniul Tehnologiei informației și a comunicațiilor (IT), dar totuși depășit de municipiul Alba Iulia; locul 1 în dezvoltarea aplicațiilor pentru identificarea parcărilor, dar totuși fără parcări; locul 1 la colectearea selectivă a deșeurilor, dar cu un Munte de Gunoi în spate, care continuă să crească nevoie mare la Pata Rât, cu un Levigat care se scurge încetișor și se transformă-n apă pură de izvor. Reușitele ar fi prea multe, numărătoarea este prea mare...

Așa că vă prezentăm o altă imagine-simbol a punctelor gospodărești de colectare selectivă a deșeurilor: acele ”proiecte” cu care autoritățile clujene se laudă la fiecare ședință de Consiliu local, acele adunări pe unde nu prea calcă picior de clujean. Unde consilierii locali votează fără tăgadă orice le este pus sub nas. 

Sub nasul clujenilor, dar și cu suportul lor nemijlocit, puntele gospodărești de colectare a deșeurilor, acele pubele subterane, dau pe-afară în fiecare zi. Oricum, firmele de salubritate (aceleași firme din totdeauna - Brantner Veres SA și Rosal Grup) adună la grămadă gunoiul sortat în prealabil de cetățeni. 

Mai nou, au renunțat să-l mai ridice. Sau doar au întârziat nițel. 

Astfel încât un alt binemeritat loc 1 va fi ocupat de municipiul Cluj-Napoca: orașul unde gunoiul dă pe afară. 

 

Adauga comentariu