Când ar putea fi introdus transportul în comun pe Valea Gârbăului

Locuitorii de pe strada Valea Gârbăului din Florești au tot așteptat ca după lucrările de modernizare a străzii să fie introdus și transportul în comun. De altfel, fostul primar le dădea asigurări că totul este rezolvat.

La solicitarea unui consilier local din Florești, CTP Cluj Napoca a transmis că în acest moment se caută un traseu deoarece la intersecția dintre străzile Valea Gârbăului și Răzoare nu sunt îndeplinite condițiile de acces entru circulația în ambele sensuri a unui mijloc de transport.

„Referitor la adresa dumneavoastră transmisă către Primăria Florești vă comunicăm că am avut o primă întrevedere cu domnul primar referitoare la solicitarea formulată. Este posibil ca săptămâna viitoare să avem o nouă întâlnire pentru parcurgerea traseului cu un autobuz. Menționăm că nu sunt îndeplinite condițiile de acces între Valea Gârbăului, vecinătatea Bisericii Sfântul Ioan Iacob Hozevitul și strada Răzoare pentru circulația în ambele sensuri a unui mijloc de transport. Transportul trebuie asigurat și pentru locuitorii Valea Gârbăului, iar accesul mijloacelor de transport în comun să fie posibil pe întreg intervalul de exploatare 05:00-23:00”, a transmis CTP Cluj.

 

Fostul primar Horia Șulea declara înainte de alegerile locale că va fi introdusa o noua linie de transport de pe strada Cetatii pe strada Valea Gârbaului până în Mănăștur. 

”În primăvara acestui an am promis că până în toamna, mai precis până la începerea anului școlar 2020-2021, pe străzile Răzoare, Valea Gârbăului și Sub Cetate vor circula autobuzele CTP.  Acum, vă pot comunica și traseul noii linii de autobuz: Strada Bucium (cartier Manastur/Cluj-Napoca) - VIVO - Valea Gârbăului - strada Răzoare - strada Tăuți - strada Sub Cetate, limita vestică a fostului Poligon, capăt de linie. Zilele trecute am primit toate aprobarile de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Cluj. Urmează să amenajăm stațiile de autobuz și sa trasam marcajele rutiere.  Numărul noii linii de autobuz M nu a fost încă stabilit de către conducerea CTP. Totuși, cel mai probabil va fi M27″, declar primarul Șulea în luna august.

La fel ca și alte proiecte ale fostului primar, și acesta s-a dovedit a fi doar un proiect de campanie electorală menit să îi mai aducă niște voturi în plus. 

 

Adauga comentariu