Canci vaccin, canci distracție!

Încet și sigur, și la noi, ca și în întreaga lume dealtfel, reluarea vieții normale este condiționată de vaccinare. Singura soluție pentru revenirea la normalitate este, fără îndoială, vaccinarea. Nu masca, nu distanțarea socială, doar vaccinarea. Vrei la restaurant? Te vaccinezi. Vrei să mergi în vacanță? Te vaccinezi. Vrei la Untold sau Neversea? Te vaccinezi. Vrei să mergi pe stadion, la un meci de fotbal? Te vaccinezi. Premierul Câțu tocmai ce a anunțat că este de acord cu propunera UEFA ca accesul pe Arena Națională, la meciurile de la Euro 2020, să fie permis doar persoanelor vaccinate. Sunt state care au luat o măsură mai radicală, cum ar fi Kuwait, care le-a interzis cetățenilor săi să iasă din țară dacă nu sunt vaccinați. Nu test PCR, nu dovadă că au trecut prin infecție și s-au vindecat, doar vaccin.

Antivacciniștii și cei care confundă drepturile omului cu dreptul de a face ce te taie capul, țipă că e discriminare. Nu e nici o discriminare, pentru că există varianta testului PCR. Dacă le convine să-și facă test PCR de câte ori vor să meargă la restaurant, în vacanță sau pe unde or mai vrea să meargă, n-au decât. Și nu e nici o încălcare a drepturilor omului, pentru că în fața dreptului fundamental la viață, mersul la restaurant și mersul în vacanță nu sunt decât mofturi.

Sunt oameni, și nu puțini, care nu-și permit să meargă la restaurant sau în vacanță pentru că nu au bani. Pentru că mersul la restaurant sau în vacanță este condiționat de bani. Ai bani mergi, n-ai bani stai acasă. Unii trăiesc, dacă ăsta se poate numi trai, din ajutoare sociale, alții au salarii prea mici. Le încalcă, lor, statul sau angajatorul dreptul la liberă circulație pentru că le dă prea puțini bani? Nu. Au dreptul să muncească, să-și schimbe locul de muncă prost plătit cu unul mai bine plătit, să-și mai ia un loc de muncă, să facă bani de-un restaurant sau o vacanță. E alegera lor, soluții sunt. Imaginați-vă că un asistat social ar da statul în judecată pentru că-i dă prea puțini bani și, astfel, îi încalcă dreptul la liberă circulație, că n-are bani de vacanță. Adică, în numele drepturilor omului, asistatul social ar vrea să primească bani mulți fără să facă nimic, să trăiască și el cum trăiește unul care muncește pe rupte. Ce spuneți, i-ați da dreptate? Absurd, nu?

La fel și antivacciniștii: ar vrea să se bucure de o viață normală, la fel ca unul care s-a vaccinat. Țipă întruna că au drepturi, dar despre responsabilitate nu zic nici pâs. Ce au făcut ei pentru revenirea la o viață normală? Nimic. Nimic au făcut, atunci de nimic să aibă parte. Canci vaccin, canci distracție! Să stea acasă. Vor afla că se poate trăi, că viața e frumoasă și pot fi fericiți și fără restaurante, concerte, vacanțe și alte efemere distracții.

Cum bine spunea împăratul roman Marcus Aurelius: „Nu uita, îți trebuie puține lucruri ca să fii fericit”.

Adauga comentariu