Canal „cântător” în buza Primăriei Iris, refăcut pe bani publici, aiurea-n tramvai!

Trama stradală de lângă linia de tramvai a fost refăcută în urmă cu aproximativ 5 ani în zona Pieței Liebknecht, din cartierul Iris. Soluția constructivă a fost una ingenioasă, artistică, pentru că trecătorii pot audia magistrale concerte, cântate non-stop de mașini la capacele de canal, care nu au fost aduse la nivel cu asfaltul.

Mașinile escaladează canalele din mijlocul carosabilului sau cad cu roțile în ele, îmbogățind ulterior service-urile auto din zonă. Zgomotul pe care îl fac canalele îi îmbogățește auditiv și pe riveranii străzii Oașului.

Ziar de Cluj a semnalat în 25 noiembrie 2019 acest canal cântător aflat chiar în buza Primăriei Iris, în Piața Liebknecht:

După câteva luni, municipalitatea s-a sesizat, a închis jumătate de stradă, a spart un pătrat din vechiul asfalt, a turnat un asfalt mai înalt, operațiune ce a durat aproape o săptămână, după care a redeschis strada și dă-i să sune!, pentru că acel canal „cântă” și ne încântă acum la fel:

O lucrare aiurea-n tramvai, care a costat bani publici, fără să remedieze nimic. În Clujul ”smart”, în care avem străzi inteligente, cu băncuțe cu wi-fi de care nu are nimeni nevoie, nu putem repara un banal canal. Dar, probabil că, în curând, Primăria va investi într-o aplicație care să ne arate unde sunt aceste canale cântătoare, ca să le putem ocoli.

Adauga comentariu