Campusul Gunoaielor - Hașdeu

Tema deșeurilor din Campusul studențesc Hașdeu din Cluj-Napoca nu e deloc nouă. Presa a tot scris, dar aceasta nu înseamnă că problemele legate de gunoaiele din Hașdeu au și fost rezolvată. Maldăre de gunoaie stau adunate pe lângă Căminul 16, lângă Căminul 17 coșul de gunoi este dezmembrat și aruncat pe jos, după bariera de la Căminul 14 te întâmpină direct două containere de gunoi și o mulțime de saci cu un conținut dubios. Și imaginea de ansamblu pe care o poți avea după o vizită în Campusul studențesc este de o totală delăsare. 

Serviciul Social al UBB ″asigură ordinea şi curăţenia în Complexul Studenţesc″, cel puțin așa stă scris pe adresa online a Universității. Ne-a fost dat să vorbim cu Șeful Serviciului Social, Mihaela Monica Ghilțan, de asemenea, cu un reprezentant al Departamentului de Imagine, iar în sfârșit am discutat cu Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj. Toate aceste demersuri au fost necesare, bineînțeles, pentru a obține niște explicații. Explicațiile oficiale nu prea schimbă realitatea de la fața locului, dar în mod evident, ne liniștesc.
Laura Irimieș ne-a asigurat - după ce a vorbit cu un reprezentant al firmei Rosal, firmă care este  responsabilă de curățenia Campusului Hașdeu -  că aici ridicarea deșeurilor are loc zilnic. Este posibil ca volumul de deșeuri să fi fost mai mare, deoarece studenții tocmai au reluat studiile de după vacanță. De asemenea, campanii de ecologizare și de conștientizare a studenților au avut loc și vor fi organizate în continuare. Cu toate acestea, întrebarea ce poate fi formulată este următoarea: chiar dacă se ridică zilnic gunoiul din Campus, iar volumul este cu adevărat mare, de ce grămezile de gunoi se află în proximitatea căminelor, sub cerul liber, fără a fi depozitate în spații închise? Până la urmă – este o problemă care ține de protecția mediului.

Nu am reușit să stăm de vorbă cu responsabilul de la Departamentul Menajer al Rosal Grup, probabil oferea deja indicații telefonice subalternilor pentru curățarea Campusului. Iar dacă tot a fost vorba de un weekend excepțional, în care gunoaiele au rămas neatinse de vineri până duminică, vă oferim și câteva imagini de la fața locului, ca să nu fiți nevoți să ne credeți doar pe cuvânt:

Hașdeu Căminul 16

 

Strada Piezișă

 

Cămin 17

 

Cămin 14

 

 

Hașdeu Căminele A - spațiile amenajate special pentru deșeuri sunt închise cu lacăte, iar gunoiul este depozitat, în consecință, pe marginea drumului

 

str Hașdeu 8 A

 

Și câteva imagini bonus: click foto pentru imagine completă

 

 

 

Adauga comentariu