Campionatul european de futsal DiaEuro 2015, in pericol de a nu se mai desfasura la Cluj, din lipsa de fonduri

Cu trei saptamani inainte de inceperea campionatului european de futsal DiaEuro 2015, organizatorii sunt in impas. Din suma de 100.000 de euro necesara organizarii competitiei acestia au strans din sponsorizari si donatii doar 45.000 de euro, fapt ce pune sub semnul intrebarii buna desfasurare a evenimentului programat sa aiba loc in perioada 19-26 iulie la Cluj-Napoca. In cazul in care nu vor reusi sa organizeze competitia din acest an, echipa nationala de futsal risca excluderea pe o perioada de trei ani din competitia europeana.

Echipa nationala de futsal a persoanelor ce sufera de diabet zaharat a castigat anul trecut in Ungaria titlul de campiona europeana. La editia desfasurata in Ungaria au participat 17 echipe nationale. Ca urmare a acestei performante, Romaniei i-a revenit onoarea de a organiza in acest an la Cluj-Napoca editia DiaEuro 2015. Campania de strangere de fonduri  a debutat in luna octombrie a anului trecut, insa pana in prezent echipa nationala de futsal de diabet a Romaniei nu a reusit sa stranga decat 45.000 de euro. Suma necesara nu este deloc de neglijat, totalul banilor de care este nevoie pentru a acoperi cazarea, mesele, gustarile dintre mese pentru toti jucatorii, inchirierea salii pentru desfasurarea meciurilor, plata, cazarea si mesele arbitrilor acreditati UEFA se ridica la 100.000 euro.  In conditiile in care toti specialistii in diabet din Europa sunt cu ochii pe tara noastra si direct inspre Cluj-Napoca, orasul care va gazdui DiaEuro2015, organizatorii turneului apeleza la bunavointa clujenilor pentru a strange suma ramasa, de 55.000 de euro, necesara bunei desfasurari a competitiei.

“La editia de anul trecut din Ungaria, doua firme au asigurat tot bugetul campionatului, una dintre ele sponsorizand campionatul cu peste 70.000 de euro. La noi, se pare ca interesul nu este nici pe departe cat cel din tara vecina. Am trimis sute de cereri de sponsorizare catre lanturile de hipermarket-uri, farmacii, marile companii IT, banci.  Majoritatea nici nu s-au deranjat sa ne raspunda macar la mail-urile trimise. La noi doar 45.000 de euro s-au strans pana in prezent din toate sursele si se pare ca interesul nu este nici pe departe cat cel din tara vecina.  Dupa campania de publicitate si mediatizare din luna mai, Primaria Cluj-Napoca, cea care ar trebui sa fie poate cel mai important promotor al evenimentului, pentru ca numele acestui oras va fi dus mai departe in 17 tari, a sprijinit DiaEuro cu 11.000 de euro. Insa Asociatia Tinerilor Ortodocsi a primit o suma aproape de 5 ori mai mare pentru a organiza o intalnire europeana in luna septembrie”, a afirmat  Daniel Cosma, medicul echipei.

In luna mai, fostul jucator al echipei nationale a Romaniei, Ioan Ovidiu Sabau, a devenit imaginea DiaRomania, sustinand campania de promovare a campionatului european DiaEuro2015 jucand in cadrul unui meci caritabil, alaturi de fostele glorii ale Universitatii Cluj impotriva echipei DiaRomania. Reprezentantii echipei nationale de futsal DiaRomania au afirmat ca in cazul in care nu vor putea organiza competitia la Cluj-Napca, nationala Romaniei de futsal va fi exclusa din comeptitia europeana pe o perioada de 3 ani.

 “Tragedia mare este ca, daca nu vom reusi organizarea acestui campionat, tara noastra va fi suspendata pe o durata de 3 ani in ce priveste participarea la acest campionat. Ca sa nu mai vorbim de rusinea fata de tarile participante care au cheltuit bani cu antrenamentele si care si-au achizitionat biletele de avion pentru a veni in Romania”, a declarat Daniel Cosma.

 

 

 

Adauga comentariu